Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 11-05-2010

Poging beroving

VEENENDAAL- Op zondag 9 mei werd een man bijna slachtoffer van een beroving.

Omstreeks 04.10 uur fietste een 19-jarige man uit Veenendaal over de Sportlaan. Plotseling kwam een onbekende man tevoorschijn en pakte hem vast. De 19-jarige man stond direct op en verweerde zich hevig en wist vervolgens weg te rennen.

De politie werd gewaarschuwd en in de omgeving werd een 18-jarige man uit Veenendaal aangehouden. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man zit op dit moment nog steeds vast.

De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. Uiteraard onderzoekt de politie of er overeenkomsten zijn met de eerder gepleegde berovingen.

Auto van moeders

OVERBERG - Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs in de auto van zijn moeder reed.

Omstreeks 23.55 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Dwarsweg. Agenten gingen achter de auto aan en de 41-jarige man uit Veenendaal werd gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en vertelde de auto van zijn moeder, zonder toestemming, te hebben meegenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de auto werd teruggebracht naar zijn moeder met de mededeling goed op de sleutels te passen.