Politie Groningen

Dinsdag 11 mei 2010

Provincie Groningen, 11-05-2010

Man aangehouden voor diefstal

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 28-jarige man uit Almelo aangehouden voor diefstal. Getuigen zagen hoe de man op de Winschoterkade een portemonnee in het water gooide.

Gealarmeerde agenten hielden de 28-jarige in de omgeving aan. Hij bekende de portemonnee in de Guldenstraat uit een tas te hebben gepakt. Op de Winschoterkade had hij geld uit de portemonnee gehaald en vervolgens de beurs in het diep gegooid. Hij had daar tijdens het verhoor spijt van. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Haren aangehouden voor huiselijk geweld. De agenten spraken in een woning in de wijk Helpman met de moeder van de 16-jarige. Zij vertelde dat er al langer problemen waren en dat haar zoon nu een bord eten door de kamer had gegooid. Tevens was zij naar eigen zeggen door haar zoon bij de nek en polsen vastgegrepen en naar de grond gewerkt. De agenten hielden de opstandige tiener aan. Hulpverlening is in kennis gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Looddief aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft maandagavond een 22-jarige inwoner van Beerta aangehouden op verdenking van diefstal van lood. De politie kreeg informatie dat de Beertster bij een oude supermarkt in Winschoten lood had gestolen. De verdachte werd in de Parklaan met zijn fiets langs de kant van de weg gezet. Hij was in het bezit van het metaal. De 22-jarige is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten voor verhoor.

Discobezoeker mishandelt portier

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 40-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man was vervelend geweest in een discotheek aan de Poelestraat in Groningen. Een portier verzocht de verdachte weg te gaan. De Stadjer weigerde dit, waarna een worsteling ontstond. De beveiliger kon enkele klappen ontwijken. Eenmaal buiten bleek dat de portier gewond was aan zijn hand. De verdachte is aangehouden door de politie en is ingesloten.

Tractorbestuurder gewond

DRIEBORG Een 56-jarige tractorbestuurder uit Beerta is maandagmiddag met nog onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer was het gras langs een slootwal aan het maaien, toen het landbouwvoertuig plotseling kantelde. De 56-jarige kwam met het voertuig op de kop in de sloot terecht en kon niet uit de tractor komen. Hij is met de traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Bromfietser gewond bij ongeval

GROOTEGAST Een 18-jarige bromfietser uit Grootegast is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Langeweg in zijn woonplaats. De jongeman botste tegen een auto, op het moment dat een 50-jarige automobiliste uit stilstand wilde wegrijden. De 18-jarige is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt of de bestuurder van de bromfiets te hard gereden heeft. Tevens wordt de bromfiets technisch onderzocht.

Fietser gewond bij ongeval

STADSKANAAL Een 50-jairge bewoonster van Stadskanaal is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kathodeweg in haar woonplaats. De vrouw botste tijdens het fietsen tegen een afslaande tractor met aanhangwagen. De 55-jarige bestuurder uit Nieuw Buinen had de fietser niet opgemerkt. Zij brak door het ongeval haar pols. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Fietser gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Bij een verkeersongeval in Groningen is maandagochtend een 17-jarige jongen uit Groningen gewond geraakt. De jongen reed op zijn fiets op het Damsterdiep en raakte met zijn stuur een andere fietser. Hierdoor kwam hij ten val. Het slachtoffer is met letsel in zijn gezicht door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal geregistreerde voertuigen: 1505, aantal overtredingen: 203, hoogst gemeten snelheid: 159 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
* Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1983, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 880, aantal overtredingen: 250, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.