De Persgroep


Pieter Broertjes neemt afscheid van de Volkskrant

10 mei 2010

Pieter Broertjes neemt per 1 juli 2010 afscheid als hoofdredacteur van de Volkskrant. Dit heeft hij vandaag aan zijn redactie bekendgemaakt. Broertjes heeft de functie 15 jaar lang vervuld.

Pieter Broertjes neemt per 1 juli 2010 afscheid als hoofdredacteur van de Volkskrant. Dit heeft hij vandaag aan zijn redactie bekendgemaakt. Broertjes heeft de functie 15 jaar lang vervuld. "De overstap van de Volkskrant op het nieuwe formaat is zeer succesvol verlopen. Een beter moment om de krant over te dragen aan iemand van de volgende generatie is er niet."

Pieter Broertjes werkt sinds 1979 voor de Volkskrant. Eerst als redacteur en later als chef van de redactie economie. In 1991 trad hij als adjunct toe tot de hoofdredactie, om in 1995 te worden benoemd tot hoofdredacteur. Broertjes blijft zijn functies van bijzonder lector crossmediaal uitgeven aan de Hogeschool in Utrecht en voorzitter van World Press Photo vervullen.

Algemeen directeur Frits Campagne: "Pieter heeft zijn carrière met de introductie van de Volkskrant Compact een meer dan waardige afsluiting gegeven. Vijftien jaar hoofdredacteurschap is een koninklijke periode. De redactie is op stoom. Hij laat de krant in goede handen achter."

De procedure voor een opvolger begint binnenkort. De vernieuwing van de Volkskrant is zeer goed ontvangen. Sinds 29 maart hebben al meer dan 18.000 nieuwe lezers zich gemeld voor een abonnement.