Gemeente Hoorn

Meld ideeën voor Hoorn op verbeterdebuurt.nl

Op de website verbeterdebuurt.nl kunnen inwoners van Hoorn ideeën voor of problemen in hun buurt melden. Verbeterdebuurt.nl is een particulier initiatief waar de gemeente Hoorn zich bij heeft aangesloten. Doel is de drempel tot het melden van ideeën en problemen te verlagen.

Bewoners kunnen op de website direct, via een plattegrond, melding maken van een idee of probleem. Hiermee willen wij samen met de bewoners werken aan het verbeteren van de buurt. Als college willen wij initiatieven vanuit de samenleving ondersteunen. Dit is een belangrijk onderdeel van het coalitieakkoord, aldus wethouder Michiel Pijl. Wij zien dit als een laagdrempelige service voor de inwoners. Daarnaast kan het ook een middel zijn om mensen met elkaar in contact te brengen rond ideeën over hun eigen buurt of straat.

Problemen worden meteen doorgestuurd naar de gemeente. Deze worden zo snel mogelijk opgelost, op dezelfde manier als meldingen via de bestaande Buitenlijn. Voor ideeën geldt dat wanneer er tien stemmen voor een idee zijn, het door wordt gestuurd naar de gemeente. De indiener krijgt daar bericht van. De gemeente bekijkt vervolgens, eventueel samen met de indieners, of en hoe het idee uitgevoerd kan worden.

Met verbeterdebuurt.nl werkt Hoorn verder aan een betere dienstverlening. Nieuwsgierig naar ideeën die al zijn gemeld? Neem een kijkje op verbeterdebuurt.nl!