Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 11-05-2010

Politie haalt Tilburger van dak

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in de Giessenstraat een 18-jarige Tilburger van het dak van een garage gehaald. Agenten kregen de melding dat meerdere jongens zich op daken van garages zouden bevinden. Ter plaatse troffen ze de 18-jarige op dak aan. In zijn rugzak zaten diverse stukken lood. Onderzoek wees uit dat er van meerdere daken lood ontvreemd was. Op één van de garagedaken lag een knipschaar. In de directe omgeving trof de politie restanten van lood aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke medeverdachten.

Politie voorkomt mogelijke inbraak

TILBURG - Met de aanhouding van drie Tilburger, in de leeftijd van 19 en 21 jaar, heeft de politie een mogelijke inbraak voorkomen. Agenten zagen het drietal via brandgangen en achterdoorgangen lopen door de kruidenbuurt en Westermarkt. Ze gedroegen zich verdacht en toonden belangstelling voor de woningen. Bij het zien van de politie verstopte één van de mannen een tas in de bosschages. Tijdens controle bleek dat in de tas inbrekerswerktuig zat, zoals een breekijzer, handschoenen en een schroevendraaier. De goederen zijn in beslag genomen en de mannen meegenomen naar het bureau waar ze een bekeuring ontvingen volgens de Algemene Plaatselijke Politieverordening.

Politie houdt twee inzittenden van gestolen auto aan

TILBURG - De politie heeft gisteravond twee Tilburgers van 17 en 18 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal cq. heling van een personenauto. Beiden zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Gisteravond rond de klok van 20.00 uur zagen surveillerende agenten een auto met vier inzittenden rijden over het Wagnerplein. Navraag wees uit dat het voertuig gesignaleerd stond. Bij het zien van de politie verhoogde de auto de snelheid waarop een achtervolging ontstond. In de Haydnstraat reed de auto zich vast waarna de inzittenden te voet het hazenpad kozen. Het lukte de agenten de 17-jarige in de Mascagnistraat in zijn kraag te vatten. De 18-jarige kwam niet verder dan de
Haydnstraat. Een zoektocht naar de andere twee inzittenden leverde niets op. De auto bleek op 08 mei jl. weggenomen te zijn vanaf de Drogerij in Waalwijk. De politie stelt een onderzoek in naar de andere inzittenden.

Politie arresteert vriend voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 14.00 uur in een woning in Tilburg Noord een 26-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 25-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg in de woning een woorden met elkaar over het beëindigen van de relatie. Het slachtoffer gaf aan dat zij tijdens de woordenwisseling twee klappen in haar gezicht kreeg. Agenten zagen dat ze letsel aan haar mond had. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij ontkende de mishandeling.

Zoon bedreigt moeder met kapotte fles

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in Tilburg West een 32-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 67-jarige moeder in de woning met de dood te hebben bedreigd. De man is op het bureau ingesloten.

De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, kreeg in de woning van het slachtoffer een woordenwisseling. Tijdens het gesprek bedreigde hij zijn moeder met een kapot geslagen fles. Op het moment dat de vrouw het huis uit wilde vluchten vernielde de verdachte een ruit van de voordeur. De politie werd gealarmeerd die zich ter plaatse spoedde. Agenten troffen de man in de tuin aan en namen hem mee.

Supermarkt voor de derde keer doelwit van inbraak

HILVARENBEEK - Een supermarkt aan de Bloemenstraat is vanmorgen rond 02.00 uur voor de derde keer in korte tijd doelwit geworden van inbrekers. Door het slot van de toegangsdeur te forceren lukte het de daders het pand binnen te komen. Er werden diverse goederen, waaronder rookwaar weggenomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 11-05-2010 11:16 | © Regio Midden en West Brabant |