Gemeente Grave

Grave heeft twee nieuwe wethouders (kandidaten)

Na de gemeenteraadsverkiezingen, 3 maart jl. werd een coalitie gevormd door de VVD, het CDA en de Lokale Partij Grave. Deze coalitie heeft - na een open sollicitatieprocedure - twee wethouderskandidaten gepresenteerd die op 1 juni as. beëdigd zullen worden. Door de coalitie is een persbericht uitgebracht. De tekst vindt u hieronder:

Â

De verkiezingen liggen inmiddels weer twee maanden achter ons. In deze periode heeft er een intensieve sollicitatieprocedure plaatsgevonden. Na een zorgvuldige selectie uit louter kwalitatief hoogwaardige sollicitanten uit alle windstreken, heeft dit uiteindelijk twee nieuwe fulltime kandidaten opgeleverd.

Â

Rekening houdend met de komende, forse door het Rijk opgelegde bezuinigingen is de coalitie van mening dat ook zij het voorbeeld moet geven door te kiezen voor twee wethouders i.p.v. drie. Dit als signaal naar de organisatie en naar de inwoners van de gemeente Grave. Gelet op de kwaliteiten en affiniteiten van de kandidaten en de door het rijk opgelegde bezuinigingen is dit een verantwoorde keuze.

Â

De kandidaatwethouders zijn: Gerard Adams (voormalig wethouder Valkenswaard) en Eric Daandels (voormalig wethouder gemeente Bernheze), beide kandidaten hebben ruime management- en bestuurlijke ervaring opgedaan.

Â

Ten slotte geeft de coalitie, door het binnenhalen van wethouders via een openbare sollicitatieprocedure, ook meer vorm aan het dualisme. Met de komst van het dualisme zijn de rollen van bestuurders (wethouders) en volksvertegenwoordigers (leden van de raad) uit elkaar getrokken. Volksvertegenwoordigers en bestuurders hebben verschillende rollen.

Â

Wij hebben er vertrouwen in dat hiermee weer een goede invulling kan gegeven worden aan het dagelijks bestuur van de gemeente Grave.

Â

CDA, LPG en VVD

Â

Tot zover het persbericht.

Â

Â

Â

Â