Oranje Fonds investeert bijna 6 ton in provincie Drenthe

11/05/2010 12:23

Oranje Fonds

UTRECHT, 11 mei 2010 - Het Oranje Fonds besteedde in 2009 bijna 6 ton aan 81 initiatieven in de provincie Drenthe, blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag. Het bereik is veel groter dan in 2008 toen er 57 projecten financiële toekenning kregen. Met de bijdragen bevordert het Oranje Fonds de sociale samenhang en participatie.

De stijging van het aantal ondersteunde activiteiten heeft onder meer te maken met de toenemende populariteit van Burendag, die in september plaatsvindt. Ook in Drenthe doen steeds meer mensen mee aan deze dag, waarbij buren samen de wijk opfleuren

Drentse sociale organisaties, zoals dorpshuizen, welzijnsorganisaties en buurtverenigingen, kregen geld voor activiteiten of de inrichting. Ook gingen er veel bijdragen naar bijzondere projecten. Zo ontving stichting STAMM CMO Drenthe twee keer 75.000 euro voor een mentorproject in Assen en een in Emmen, waarbij aanstaande vmbo-leerlingen een mentor krijgen om de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te vergemakkelijken. Voor het project Zilveren Kracht, dat participatie van ouderen stimuleert, kreeg de Sichting Welzijnswerk in Hoogeveen 25.000 euro.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. In 2009 keerde het 23 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving, ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

http://www.oranjefonds.nl/jaarverslag