Saxion
BR>

di 11 mei 2010

Subsidie voor Saxionproject in Roemenie

Saxion heeft van het ministerie van Economische Zaken een subsidie ontvangen van 57.000 euro voor het project WaterWorks in Roemenie. Een aantal opleidingen, gaat in het kader van dit project werken op het gebied van waterzuivering en watermanagement.

Roemenië vormt een kansrijke markt voor de Nederlandse watersector. Er is in het land een grote verbeteringsslag gaande op gebied van drink- en afvalwaterzuivering en beheer van watersystemen. De Europese Unie stelt hiervoor een behoorlijk bedrag beschikbaar. Reden voor de Nederlandse watersector om vanuit het Netherlands Water Partnership (NWP) de bestaande relatie met de Roemeense watersector te verstevigen en uit te breiden. Hiertoe is het Romanian Netherlands Water Partnership (RNWP) opgericht.

Het project wordt uitgevoerd middels onderzoeks-, stage- en afstudeeropdrachten, die deels uitgevoerd worden in Nederland en deels in Roemenië. Aan de studenten wordt gevraagd niet alleen technologische oplossingen te ontwikkelen, maar ook nadrukkelijk rekening te houden met de implementatie. Door deze geïntegreerde aanpak worden de opdrachten reëler, waardoor het kennisniveau van zowel de Saxiondocenten als -studenten omhoog gaat en de bedrijven betere onderzoeksresultaten krijgen.

Zoals onlangs tijdens de presentatie van het laatste rapport van het nationale Innovatieplatform nogmaals werd benadrukt, is het thema water een van de speerpunten van de Nederlandse kenniseconomie.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in samenwerking met Saxion binnen dit Roemenië project kunnen contact opnemen met de projectleider dr.ir. Harry Futselaar, e-mail h.futselaar@saxion.nl.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer dr. ir. Harry Futselaar, projectleider `WaterWorks in Roemenië' van Saxion h.futselaar@saxion.nl.

____________________ Zoek