Warchild


War Child ontvangt 80.000 euro van Turing Foundation

11 mei 2010 - War Child ontvangt een bijdrage van EUR 80.000,- van de Turing Foundation voor het project "Meer toegankelijk onderwijs voor kwetsbare kinderen in D.R. Congo." Met deze enorme bijdrage kan War Child een enorm verschil maken voor kwetsbare kinderen in D.R. Congo. De financiële bijdrage is voor de periode 2010 en 2011.

Toegankelijk onderwijs voor kwetsbare kinderen
War Child streeft naar toegankelijk onderwijs voor kwetsbare kinderen, ook in de provincie South-Kivu, D.R. Congo. In deze provincie is een groot gebrek aan gekwalificeerde leraren. Daarom traint War Child, samen met de provinciale autoriteit voor onderwijs, leraren op het gebied van: nationaal curriculum, moderne onderwijsmethodes, veiligheid op school, psychosociaal welzijn, school management en supervisie methoden. Gedurende een periode van 2 jaar worden leraren, ouderraden en het schoolmanagement van 16 scholen in de steden Bukavu en Walungu getraind door zogeheten "teacher trainers" om beter en veiliger onderwijs te bieden aan in totaal 4800 leerlingen.

Wij willen de Turing Foundation hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het werk van War Child. Ga voor meer informatie naar www.turingfoundation.org