Gemeente Spijkenisse


Workshops team Werk voor Spijkenisse groot succes

11 mei 2010

end workshops

Een tweetal workshops, gegeven door team Werk voor Spijkenisse, werden onlangs gegeven ter inspiratie en motivatie.

Een workshop `visagie' voor vrouwen en een workshop `Soccer Show Down' voor mannen, met name jongeren.

Het team Werk voor Spijkenisse werkt sinds november 2009 niet meer samen met re-integratiebedrijven. De re-integratie en begeleiding van deelnemers wordt geheel door het team zelf gedaan.

De workshop visagie
Het team Werk voor Spijkenisse signaleerde een ontwikkelingsbehoefte vanuit de groep deelnemers en bedacht hiervoor een zinvol concept.

De workshop, die plaats vond op dinsdag 27 april 2010, werd enthousiast ontvangen. Er werden veel vragen gesteld en aandachtig geluisterd naar advies en aanwijzingen. Doel van de workshop was de deelnemers helpen hun zelfvertrouwen te vergroten door aan hun uiterlijk te werken. Hierdoor is een betere presentatie, inside en outside, mogelijk tijdens een sollicitatiegesprek.

Klantmanager Fatma el Hajjami zag kans twee kwaliteiten te verenigen; niet alleen kon zij de kennis vanuit haar achtergrond als visagist toepassen, ook waren haar talenten op het gebied van klantmanagement van grote waarde.

Na afloop van de workshop waren de deelnemers enorm enthousiast. Ze gaven aan veel geleerd te hebben dat in de praktijk toepasbaar is. De intentie van de workshop, de deelnemers een `motivatieboost' geven, is hiermee geslaagd. Na afsluiting kregen de deelnemers een goody bag mee, vol met heerlijke verwenproducten.

De workshop 'Soccer Show Down'
De mannelijke deelnemers met name de jongeren mochten deelnemen aan de workshop Soccer Show Down. Soufian Touzani, als gastspreker aanwezig, geniet een grote bekendheid onder de jongeren. Zijn levensverhaal werd met veel interesse ontvangen en ook van zijn show met de bal werd volop genoten.

Doel van deze workshop was met name jongeren de wetenschap mee te geven, dat je je doelen kunt bereiken door te gaan studeren of te gaan werken.
De workshop vond plaats in Rotterdam op woensdag 28 april 2010.

Het doel de deelnemers te motiveren, blokkades weg te nemen om zo weer een frisse start te kunnen maken, lijkt geslaagd. Een herhaling zal in de toekomst dan ook zeker plaatsvinden.