Vialis
BR>

Vialis plaatst laatste signaalgever op traject Holendrecht - Maarssen

Vialis hangt in de week van 10 mei 2010 de laatste signaalgevers op het traject Holendrecht - Maarssen op. Tussen op-/afrit Breukelen en het Shell-station `Haarrijn' wordt voor de 329e keer binnen dit project de hoogwerker ingezet om deze laatste signaalgevers op te hangen. In de komende maanden wordt dit stuk snelweg gefaseerd opengesteld voor het verkeer.

Eerst wordt het verkeer op de nieuw aangelegde rijbaan geleid waarna het asfalt (waarover nu gereden wordt) wordt voorzien van een dubbele laag ZOAB. Tijdens deze werkzaamheden schuiven de signaalgevers mee met de rijstrookindeling, zodat deze altijd in het midden van de rijstrook hangen. De werkzaamheden zullen 's nachts en in het weekend plaatsvinden. Voor de automobilisten op het traject betekent dit dat ze dagelijks te maken krijgen met aanpassingen van de wegindeling. Na de zomerperiode zijn de faseringswerkzaamheden afgerond en zijn er 2x vijf rijstroken beschikbaar op het traject A2 HoMa.

In 2006 ontving de bouwcombinatie A2 HoMa (bestaande uit KWS, Boskalis en Mourik) de opdracht om het 17 kilometer lange traject tussen Holendrecht en Maarssen aan te passen aan de nieuwste wensen en eisen. Vialis werd ingeschakeld voor het Dynamisch Verkeersmanagement, de verkeerssignalering op het gehele traject en de verkeersregelinstallaties ten behoeve van het onderliggende wegennet. Ook de toeritdoseerinstallaties, de gladheidsmeldsystemen, de CCTV/camerabewaking, de openbare verlichting, de bewegwijzering en de verkeerscentrale Utrecht en Noord-Holland behoren tot de aandachtsgebieden van Vialis.