Oranje Fonds investeert ruim 3 miljoen in Zuid-Holland

11/05/2010 13:33

Oranje Fonds

Verdubbeling aantal gefinancierde activiteiten

UTRECHT, 11 mei 2010 - Het Oranje Fonds besteedde in 2009 meer dan 3 miljoen euro aan 617 initiatieven in de provincie Zuid-Holland. Het bereik is veel groter dan in 2008 toen 296 projecten zijn gesteund met 2,5 miljoen euro. Met de financiële bijdragen bevordert het Oranje Fonds de sociale samenhang en participatie.

De verdubbeling van het aantal ondersteunde activiteiten heeft onder meer te maken met de toenemende populariteit van Burendag, die in september plaatsvindt. Ook in Zuid-Holland doen steeds meer mensen mee aan deze dag, waarbij buren samen de wijk opfleuren.

Zuid-Hollandse sociale organisaties, zoals buurt- en welzijnsverenigingen, kregen onder meer geld voor activiteiten of de inrichting. Daarnaast ondersteunde het Oranje Fonds ook een aantal bijzondere projecten. Zo ontving Stichting factor G in Gouda 62.000 euro voor het taalmaatjesproject Taal Thuis, de Brede Welzijnsorganisatie Delft kreeg 10.000 euro voor de 7de editie van SkateJamDelft en het fonds investeerde 52.000 euro in een opvangproject voor alleenstaande tienermoeders en vaders van de stichting Kresh Mariebecca in Rotterdam.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. In 2009 keerde het 23 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving, ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.





http://www.oranjefonds.nl/jaarverslag