Gemeente Eemnes

Datum: 04 mei 2010

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 mei 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
mevrouw J. Schouten-de Boer, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 17
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Wijziging overeenkomst met stichtingWaarborgfonds Eigen Woningen:
Voor NHG leningen vanaf 01-01-2011 wordt de achtervangpositie exclusief overgedragen aan het Rijk.
Besluit Het college besluit akkoord te gaan met de bijgevoegde wijzigingsovereenkomst.

Onderwerp - Archief Eemland:
Verhuizing archief Eemland in 2010 en jaarverslag 2009. Besluit Het college besluit de brief en het jaarverslag voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp - Heroverwegingsvoorstellen van het rijk: Naar aanleiding van de heroverwegingsvoorstellen van de 20 ambtelijke werkgroepen op rijksniveau zijn de mogelijke gevolgen voor Eemnes in beeld gebracht.
Besluit Het college besluit:

* Kennis te nemen van de heroverwegingsvoorstellen van het rijk en de eventuele gevolgen voor de gemeente

* De raad hierover op hoofdlijnen te informeren in de kadernota 2011.

Onderwerp - Memo inzake financiële consequenties benoeming wethouders: De raad heeft verzocht om inzicht in de financiële consquenties en een begrotingswijziging inzake de benoeming van de wethouders. De financiële consquenties voor 2010 zijn te verwaarlozen. Voor 2011 zal de stijging meegenomen worden in de kadernota 2011. Besluit Het college besluit de raad via bijgaand memo te informeren over de financiële consequenties van de benoeming van de wethouders.

Onderwerp - BEL kunstcommissie:
De gezamenlijke BEL kunstcommissie is verantwoordelijk voor de exposities in het BEL kantoor. Om artistiek verantwoorde exposities te kunnen organiseren komt de kunstcommissie wel eens voor kleine kosten te staan. Daarvoor heeft de commissie geen budget. Besluit Het college besluit om de BEL kunstcommissie jaarlijks een bedrag van EUR 500,00 toe te kennen voor het organiseren van exposities in de hal van het BEL kantoor. Dekking uit 65400011/634399.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Bezwaarschrift tegen de weigering bouwvergunning 1e fase, voor het oprichten van een ligboxenstal tegenover Wakkerendijk 112 te Eemnes:
Uw college heeft destijds de bouwvergunning geweigerd wegens strijd met het ter plaatse vigerende bestemmingsplan Landelijk Gebied (inclusief de van toepassing zijnde nadien vastgestelde wijzigingen op dit bestemmingsplan). Tegen de geweigerde bouwvergunning is door de heer Rigter een bezwaarschrift ingediend.
De Commissie voor de bezwaarschriften heeft advies uitgebracht en adviseert het bestreden besluit in stand te laten evenwel onder verbetering van een aantal zaken. Ook wordt geadviseerd het verzoek om kostenvergoeding af te wijzen.
Besluit Het college besluit

1. conform het advies van de Commissie voor de bezwaarschriften het bestreden besluit niet te herroepen, doch onder verbetering van de motivering van het besluit en het verzoek om kostenvergoeding af te wijzen.

2. niet mee te werken aan een `uitruil' van een boerderij elders in de polder tegen verplaatsing van het bedrijf van de heer Rigter naar de overzijde van de Wakkerendijk 112.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Fusie S.W.O.-BEL met Versa Welzijn: Aankondiging fusie S.W.O.-BEL met Versa Welzijn. Besluit Het college besluit om de memo "fusie S.W.O.-BEL met Versa Welzijn" voor kennisgeving aan te nemen en ter inzage toe te sturen aan de raadscommissie BSM.

Onderwerp - Bezwaar tegen het besluit tot het opleggen van een last onder dwangsom aan (voormalige) directeur van de Ocrietfabriek wegens de overtreding van de voorschriften van een milieuvergunning op het perceel Eemweg 108 te Eemnes (Ocrietfabriek):
De commissie voor de bezwaarschriften heeft op 6 april 2010 advies uitgebracht.
Besluit Het college besluit het advies van de commissie voor de bezwaarschriften over te nemen en het bestreden besluit te herroepen.

Onderwerp - Vergoeding Wmo raad Eemnes:
De Wmo raad Eemnes heeft twee verzoeken ingediend ten aanzien van de vergoeding voor hun werkzaamheden en het budget van de Wmo raad. De vergoeding voor de DB leden van de Wmo raad zal verhoogd worden, het budget zal niet verhoogd worden.
Besluit Het college besluit:

* het budget voor de Wmo raad niet te verhogen
* de vergoeding voor de DB leden van de Wmo raad te verhogen tot EUR 500,= per jaar per DB lid.

* de extra kosten ad EUR 750,= te dekken uit de post 66220001/ 600000 Nieuw beleid en volgend jaar op te nemen in de begroting op de post 66220001/634336 Presentiegeld niet-raadsleden.
* In overleg te treden met de WMO-raad over het nut/de noodzaak van een uitgebreid verslag door een ingehuurde notulist t.o.v. de mogelijkheid van het maken van een besluitenlijst.

Onderwerp - Huurcontract WoZoCo:
Ingevolge de intentieovereenkomst tussen de Alliantie en de gemeente Eemnes van 25-7-2006 moet het huurcontract met de Alliantie getekend worden voor de benedenruimte in de WoZoCo. Het college besluit het huurcontract voor de gemeenschappelijke ruimte met de Alliantie te ondertekenen.
Besluit Het college ziet z.s.m. een voorstel tegemoet voor de (nog) niet ingevulde ruimte, waarbij de optie voor het omzetten naar een appartement nog steeds staat.
Verder verwacht het college een voorstel voor de inrichting van de totale gemeenschappelijke ruimte.