UMC-verpleegkundigen collectief in Kwaliteitsregister

11/05/2010 13:06

V&VN

Op 11 mei hebben NFU en V? de intentie uitgesproken om alle UMC-verpleegkundigen collectief te gaan inschrijven in het Kwaliteitsregister van verpleegkundigen en verzorgenden. Het Kwaliteitsregister V? bevat een portfolio waarin verpleegkundigen bijhouden op welke wijze zijn hun deskundigheid up to date houden. De intentieverklaring is ondertekend door prof.dr. Louise Gunning, voorzitter NFU en dr. Marian Kaljouw, voorzitter V?. Daarmee zijn de acht UMC's voortrekkers in de verdere professionalisering van verpleegkundigen en verzorgenden.

Uitwerking overeenkomst

De NFU en V? werken de komende tijd aan de overeenkomst voor het inschrijven van alle verpleegkundigen en verzorgenden van de UMC's in het Kwaliteitsregister V?. Louise Gunning, voorzitter NFU: "Met deze intentieverklaring en de uit te werken overeenkomst onderschrijven de UMC's de verpleegkundige beroepsnorm." Marian Kaljouw, voorzitter V?: "Met een inschrijving in het Kwaliteitsregister V? laat je als verpleegkundige of verzorgende zien dat je jezelf serieus neemt als professional. Met het gebruik van het register ben je aantoonbaar deskundig en voldoe je aan de professionele standaard. En dat is goed voor jezelf, de patiënt én je werkgever. Het is goed dat de UMC's als werkgever hun verpleegkundigen en verzorgenden dit willen bieden voor de Dag van de Verpleging."

Collectief

Met de intentie het Kwaliteitsregister V? als standaard in te voeren voor het borgen en ontwikkelen van de deskundigheid van hun verpleegkundigen en verzorgenden zijn de gezamenlijke UMC's voortrekkers in de ondersteuning van verdere professionalisering van de verpleegkundige beroepsgroep. Bij effectuering van de intentie-overeenkomst krijgt de NFU eveneens zeggenschap in het Kwaliteitsregister V?.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.venvn.nl