Oranje Fonds investeert ruim 2,5 miljoen in provincie Utrecht

11/05/2010 13:13

Oranje Fonds

UTRECHT, 11 mei 2010 - Het Oranje Fonds besteedde in 2009 ruim 2,5 miljoen euro aan 282 initiatieven in de provincie Utrecht, blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag. In 2008 ging 2 ton minder naar 177 projecten. Met de financiële bijdragen bevordert het Oranje Fonds de sociale samenhang en participatie.

De stijging van het aantal ondersteunde activiteiten van 282 naar 177 heeft onder meer te maken met de toenemende populariteit van Burendag, die in september plaatsvindt. Ook in Utrecht doen steeds meer mensen mee aan deze dag, waarbij buren samen de wijk opfleuren.

Utrechtse sociale organisaties, zoals buurt- en welzijnsverenigingen, kregen onder meer geld voor activiteiten of voor de inrichting. Ook gingen er veel bijdragen naar bijzondere projecten. Zo ontving de stichting Pet'je Af in Amersfoort 120.000 euro voor de start van een Utrechts project gericht op kinderen uit achterstandssituaties, stichting Present Houten kreeg 15.000 euro voor de koppeling van groepen vrijwilligers aan allerlei klussen en activiteiten en 75.000 euro was voor Alleato die met dat geld het mentorproject U2Connect in Utrecht kan voortzetten.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. In 2009 keerde het 23 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving, ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds





http://www.oranjefonds.nl/jaarverslag