Oranje Fonds investeert 1,2 miljoen in provincie Limburg

11/05/2010 13:58

Oranje Fonds

UTRECHT, 11 mei 2010 - Het Oranje Fonds investeerde in 2009 1,2 miljoen euro aan 156 initiatieven in de provincie Limburg. In 2008 ging 1,4 miljoen euro naar 120 projecten. Met de financiële bijdragen bevordert het Oranje Fonds de sociale samenhang en participatie.

Limburgse sociale organisaties, zoals buurt- en welzijnsverenigingen, kregen onder meer geld voor activiteiten of voor de inrichting. Ook financierde het Oranje Fonds een aantal bijzondere initiatieven. Zo ontving de stichting Partners in Welzijn te Geleen 65.000 euro voor de voortzetting van het mentorproject Coach4U, stichting De Pijler in Maastricht kreeg 5400 euro voor een project ter ondersteuning van vrouwen in de bijstand en stichting Vorkmeer in Panningen kan verder met 'Klik', een initiatief om ouderen samen te brengen of te koppelen aan een vrijwilliger die als maatje fungeert.

Het aantal financiële aanvragen voor projecten uit de provincie Limburg blijft wat achter. Daarom organiseert het Oranje Fonds op 8 juni een ontmoetingsavond met 'Welzijn' Limburg. Samen met PUNT Welzijn Weert is een programma samengesteld voor projectleiders en bestuursleden van sociale organisaties uit de provincie. Tijdens de bijeenkomst wordt onder meer ingegaan op het bestaan van twee Limburgse Fondsen op Naam, het Louis Speth Fonds en Fonds Ons Limburg, die door het Oranje Fonds worden beheerd. De bijdragen uit deze fondsen zijn bestemd voor Limburgse projecten.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. In 2009 keerde het 23 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving, ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.





http://www.oranjefonds.nl/jaarverslag