FNV KIEM

Wacom's muziekcontest "Sound of Bamboo" op MySpace start nieuwe fase

dinsdag 11 mei 2010

Wacom maakte op 10 mei bekend dat haar Europese wedstrijd via MySpace.com om nieuwe muziek te vinden voor de Wacom brandvideo de volgende fase ingaat. Een jury van muziekexperts uit heel Europa begint nu met de spannende taak om de beste nummers te kiezen uit honderden inzendingen. Deze nummers komen in een internationale stempol, waarbij de Europese MySpace gemeenschap kan stemmen voor hun top drie muziekstukken. Vervolgens wordt de uiteindelijke winnaar bepaald door de jury. Iedereen kon meedoen aan de competitie, met allerlei muziekgenres. Niet alleen zal het winnende nummer gebruikt worden onder de Bamboo video die wordt ingezet tijdens bijbehorende marketingactiviteiten, maar de winnaar ontvangt tevens voor EUR10,000 aan muziekapparatuur van Music Store.

Jury
Wacom heeft een jury samengesteld van experts uit het hele breedte van de muziekindustrie. De jury bestaat uit vier muziekprofessionals uit heel Europa en een vertegenwoordiger van Wacom en heeft een schat aan ervaring, creativiteit en industrieel inzicht. Om een voorbeeld te noemen: De UK is vertegenwoordigd door Alan Branch. Hij is producer, technicus, schrijver en muzikant en heeft gewerkt met artiesten als U2, Depeche Mode, Primal Scream en Nine Inch Nails. Recentelijk heeft Jeff Beck's track `A Day in the Life,' die is opgenomen en gemixt door Alan, een Grammy 2010 gewonnen.

Bamboo
Bamboo is Wacom's consumentenreeks van interactieve tablets. Bamboo gaat over inspiratie, het uiten van creativiteit en het communiceren van persoonlijkheid. De video is gemaakt om de essentie van het merk te visualiseren. De begeleidende muziek is een integraal deel van de clip en moet de sterke merkethos weergeven. Wacom is daarom op zoek naar een stuk muziek dat in overeenstemming is met het merk en hoopt een aankomende artiest of groep te inspireren dit te doen door middel van deze competitie.

De volledig social media release voor de competitie is te vinden op: www.socialmediarelease.de/sound-of-bamboo-nl

Kijk voor meer informatie over de competitie of voor deelname, kijk www.myspace.com/soundofbamboo

Meer informatie over Bamboo vindt u op www.wacom.eu/bamboo