Senternovem

11-05-2010 |

Programma Stroomstoot geeft impuls aan elektrisch vervoer

Steeds vaker duiken in het Rotterdamse straatbeeld elektrische fietsen, scooters, auto's, bestelwagens en zelfs busjes in het straatbeeld op. En dankzij het programma Stroomstoot zal dat in de komende jaren nog veel vaker het geval zijn. Omdat elektrisch vervoer schoon, stil én zuinig is wil Rotterdam deze vervoervorm namelijk flink versnellen. Op deze pagina's leest u meer over de verschillende toepassingen, experimenten én de inhoud van het programma.

rotterdam Elektrische voertuigen stoten geen vervuilende uitlaatgassen uit, maken geen herrie en hebben een laag energieverbruik. De techniek is verder dan vaak wordt gedacht en toepassingen zijn er genoeg. Zo rijden in Rotterdam veegmachines, scooters en zelfs een elektrische vuilniswagen van de Roteb rond, hebben bij de Kralingse Zoom en op de Wilhelminapier elektrische shuttles hun intrede gedaan en maken politie en Stadstoezicht gebruik van Segways. Dat elektrisch aangedreven (bestel)auto's, scooters en fietsen de toekomst hebben is dan ook duidelijk. Maar helemáál vanzelf gaat een snelle introductie niet. Zo zijn er oplaadpunten nodig om een elektrisch voertuig van - uiteraard groene - energie te voorzien. Ook moet het voor particulieren en organisaties financieel aantrekkelijker worden om een elektrisch voertuig aan te schaffen.

Ondersteunen en versnellen
Hoe snel de ontwikkeling gaat bepaalt vooral de markt van vraag en aanbod. Als gemeente Rotterdam scheppen we via het programma Stroomstoot de juiste voorwaarden om deze marktontwikkeling zo goed mogelijk te ondersteunen en te versnellen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor voldoende oplaadpunten en door innovaties te stimuleren. Wijzigingsdatum |

11-05-2010