Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 11-05-2010

Dronken Oosterhouter steelt auto in België

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond tegen 20.00 uur in de Abdis van Thornstraat een 34-jarige Oosterhouter aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal auto en het rijden onder invloed. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Agenten troffen gisteravond op de Beneluxweg een personenauto aan met daarin een bestuurder. Onderzoek wees uit dat de auto kort voor aantreffen ontvreemd was vanuit Poppel. Bij het zien van de agenten gaf de bestuurder, de 34-jarige man, gas en reed weg. Tijdens zijn vlucht ramde hij een betonnen paal. Er ontstond een achtervolging via de Esdoornlaan, Eikenlaan, Hoogstraat tot in de Abdis van Thornstraat waar de politie de man kon arresteren. Tijdens de aanhouding bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 905 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Een overschrijding van ruim vier maal de toegestane waarde. Zijn rijbewijs kon niet ingevorderd worden omdat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De gestolen auto is in beslag genomen.

Bewoners opgepakt na aantreffen hennepkwekerij

OOSTERHOUT - De politie trof gistermiddag in een woning in de Sirius in twee afzonderlijke ruimtes hennepkwekerijen aan. De bewoner, een 44-jarige Oosterhouter is aangehouden.
Agenten stelden een onderzoek in na een ontvangen tip. Na voldoende te zijn geïnformeerd namen ze een kijkje in de woning. De kwekerijen huisveste rond de 400 planten. Zowel de planten als benodigdheden zijn in beslag genomen en ter vernietiging aangeboden. Tegen de bewoner wordt proces verbaal opgemaakt. De stroom werd illegaal afgetapt. Ook diefstal stroom zal ten laste gelegd worden.

DONGEN - In een woning aan de Van Eijckstraat trof de politie vanmorgen een in bedrijf zijnde kwekerij aan die 150 planten huisveste. De bewoner, een 36-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zowel de plantjes als benodgidheden zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Motorrijder gewond bij eenzijdig verkeersongeval

TERHEIJDEN - Bij een eenzijdig verkeersongeval gistermiddag raakte een 44-jarige motorrijder uit Breda gewond. Hij is voor onderzoek
overgebracht naar het Amphia Molengracht in Breda. De man reed als bestuurder op een motor rond 16.45 uur over de Moerdijkseweg. In een bocht verloor hij de controle over zijn voertuig en botste tegen een boom. Ten gevolge van de klap belandde de man in een sloot. Zijn motor brak in tweeën.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 11-05-2010 14:02 | © Regio Midden en West Brabant |