Gemeente Stadskanaal

Ook de clubkleedaccommodatie van de voetbalvereniging Alteveer wordt gerenoveerd. Het gemeentebestuur van Stadskanaal wil hiervoor een bedrag van ruim 178.000 euro beschikbaar stellen.

In navolging van de voetbalverenigingen Sportclub Stadskanaal, SJS, Mussel en Musselkanaal heeft de vv Alteveer renovatieplannen voor de clubkleedaccommodatie. Dankzij de gemeentelijke bijdrage aan de uitgewerkte plannen kan een belangrijke impuls worden gegeven aan de (voetbal)sport in Alteveer.

De totale renovatiekosten worden door de vv Alteveer becijferd op een kleine 2,5 ton. Hiertoe behoort ook een aantal wensen waarvoor de gemeente Stadskanaal geen (financiële) verantwoordelijkheid draagt. De vv Alteveer doet daarom voor het ontbrekende deel van de financiering een beroep op sponsoring en zelfwerkzaamheid.

Ook wordt door de vereniging nog onderzocht of er extra energiebesparende zaken kunnen worden toegepast bij de renovatie. Het is denkbeeldig dat vv Alteveer een aanvraag indient voor een subsidie voor deze extra maatregelen. Nu kan de club hiervan nog geen gebruik maken, omdat de voorwaarden en criteria nog niet zijn vastgesteld.
* 11 mei 2010