The Hydro Cruisers winnen Shell Eco-Marathon

Studenten De Haagse Hogeschool behalen eerste plaats UrbanConcept-klasse

The Hydro Cruisers, een multidisciplinair team bestaande uit studenten van verschillende opleidingen van De Haagse Hogeschool, hebben op het Eurospeedway in het Duitse Lausitz voor de derde keer in vier jaar tijd de Shell Eco-Marathon gewonnen in de raceklasse âUrbanConceptâ. Dankzij haar aerodynamisch ontwerp, lichtgewicht behuizing en waterstof als brandstof, heeft de Sharky 2.6 een afstand van 747 kilometer op 1 liter brandstof weten te realiseren.

The Hydro Cruisers hebben een reputatie hoog te houden. Zowel in 2007 als in 2008 zijn zij in de UrbanConcept categorie op de eerste plaats geëindigd. Ook braken zij in 2008 het wereldrecord in deze klasse van 848 kilometer op 1 liter brandstof. In 2009 is het team âslechtsâ tweede geworden.

Het team van The Hydro Cruisers bestaat uit studenten van diverse opleidingen van De Haagse Hogeschool, van Werktuigbouwkunde tot Technisch Natuurkunde. Ook dit jaar konden zij rekenen op ondersteuning van studenten van de Hogeschool Leiden (communicatie) en het ROC Mondriaan (techniek).

In de Shell Eco-Marathon draait alles om zo ver mogelijk rijden slechts een liter brandstof. Dat mag op benzine, diesel, LPG, biobrandstof, waterstof of zonne-energie. Het doel van de competitie is niet om snelheidsrecords te breken, maar om zo zuinig mogelijk te rijden. Dat kan in twee klassen: Prototypes en UrbanConcept.

Â