Project Gemeente Westland


Honselersdijk heeft parkeerplaats voor buurtauto

Publicatiedatum: 11-05-2010

Om de parkeerdruk te verlagen is in de Hofstraat, bij de Valbrug, in Honselersdijk vorig jaar op initiatief van de buurtbewoners een buurtauto ingezet. De buurtauto heeft sinds 1 mei een vaste parkeerplaats in de wijk.

Waarom een deelauto?
Het gebruik van een deelauto kan de parkeerdruk verminderen, de CO2 uitstoot verlagen, bijdragen aan de vermindering van de milieubelasting en de betrokkenheid in de buurt verhogen. De deelauto is voordelig voor iedereen die minder dan twaalfduizend kilometer per jaar rijdt of als tweede auto. Onderzoek van de Consumentenbond wijst uit dat met gedeeld autogebruik gemiddeld EUR 1.450 per jaar bespaard kan worden.

Reserveren
Abonnees reserveren de deelauto via internet en betalen voor het gebruik van de auto per uur en per kilometer. Hierbij zijn brandstof, verzekering, wegenbelasting en pechhulp inbegrepen. Meer informatie over de deelauto of reserveringen zijn te vinden op www.wheels4all.nl

Klimaatplan
Het initiatief van de buurtauto sluit door de vermindering van de milieubelasting goed aan bij de doelstellingen in het Klimaatplan van de gemeente Westland. Daarom heeft de gemeente gezorgd voor de aanleg van een gereserveerde parkeerplaats en een bord waarmee wordt aangegeven dat deze plek exclusief bestemd is voor de buurtauto.