Provincie Noord-Holland

Provincie gunt OV Gooi en Vechtstreek aan Connexxion

11 mei 2010 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland gunt het openbaar vervoer Gooi en Vechtstreek voor de periode 2011-2019 aan Connexxion.

In de nieuwe concessie wordt onder meer ingezet op snelle, hoogwaardige verbindingen met comfortabele bussen. Ook zet Connexxion kleinere bussen in. Connexxion is de huidige vervoerder in Gooi en Vechtstreek.

Met het aanbod van Connexxion komt er hoogwaardig openbaar vervoer tussen Hilversum, Huizen en Amsterdam Amstel. Dit betekent comfortabele bussen, meer beenruimte en een zitplaatsgarantie, ook tijdens de spits. Deze bus zal vanaf juli 2011 minimaal elk kwartier vertrekken en in de spits 8 keer per uur. Het gaat hierbij nadrukkelijk om de exploitatie van deze buslijn. Deze exploitatie staat los van de studie naar het tracé voor hoogwaardig openbaar vervoer tussen Huizen en Hilversum.

Daarnaast is tegemoetgekomen aan de wens van verschillende gemeenten in de regio om, waar mogelijk, gebruik te maken van kleinere bussen. Kleinere bussen passen beter in het straatbeeld. Als het aantal reizigers te groot is voor een kleine bus, zet Connexxion een grotere bus in of wordt in de spitsperiode een extra bus ingezet.
---