Tom Coronel

11 Mei 2010
Coronel met Toyo Tires Porsche in Nürburgring 24h

Tom Coronel zal dit weekend deelnemen aan de 24 uurs race op de Nürburgring. De coureur uit Eemnes deelt een door Lammertink geprepareerde Porsche 997 met Duncan Huisman en de Japanner Yasushi Kikuchi. Voor Toyo tires staat de race in het teken van het ontwikkelingsprogramma voor de Toyo racebanden. De Japanse bandenfabrikant heeft hiervoor een aantal races geselecteerd waarbij de laatste ontwikkelingen geëvalueerd worden onder race omstandigheden.

Foto: Toyo Tires

Coronel, die vorig jaar ook al betrokken was bij het testprogramma van Toyo, is verheugd om opnieuw aan te treden in de slijtageslag op 'de groene hel'. "Racen op de Nürburgring, en dan bedoel ik dus de Nordschleife is iets speciaals. De combinatie van een spectaculair circuit en meer dan 200 auto's op de baan is een garantie voor spectakel. Met Duncan als teamgenoot verwacht ik dat we onze doelstellingen niet hoeven te beperken tot het verzamelen van data voor de banden engineers. We hebben in het verleden samen al de nodige podiumplaatsen behaald met de Viper in de 24 uurs en de VLN races hier. We gaan dan ook zeker voor een goede klassering, al zal dat zeker niet makkelijk worden want de race is sterk bezet. De 24 uurs race krijgt steeds meer prestige en de fabrieksteams van onder andere Porsche, Audi en BMW komen met al hun toprijders naar de Ring", aldus Coronel.

De Toyo Tires Porsche komt uit in de SP7 klasse. Coronel moet het hier ironisch genoeg opnemen tegen zijn teamgenoot bij Spyker van het afgelopen weekend, Peter Dumbreck. De Schot komt uit voor Falken Motorsport in een Nissan Z33 die eveneens in de SP7 klasse valt.

Tom Coronel zal in het kader van het Toyo Tires testprogramma later dit jaar nog uitkomen in de 12 uurs race op de Hungaroring en een race van het lange afstandskampioenschap op de Nürburgring (VLN). Daarnaast zullen Coronel en Huisman regelmatig testen met de Toyo banden onder de Lammertink Porsche.

Kijk voor meer info over de 24 uurs race van de Nürburgring op de website van de race: www.24h-rennen.de. Via deze site zijn ook apps te downloaden voor de iPhone en Android toestellen waarmee de race op de voet gevolgd kan worden.