ROC Friese Poort Nieuwe vestigingsdirecteur Emmeloord
De heer Durk Bijma is vandaag benoemd als vestigingsdirecteur bij ROC Friese Poort. Als directeur is hij verantwoordelijk voor de vestiging in Emmeloord, tevens maakt hij deel uit van de directieraad van het ROC.

Durk Bijma is geen onbekende bij ROC Friese Poort. De dynamische ontwikkelingen binnen het Bve-veld heeft hij vanuit diverse functies van nabij meegemaakt. Sinds 1980 is Durk werkzaam bij ROC Friese Poort (en rechtsvoorgangers). In de beginjaren als docent en decaan, maar vanaf 1998 in het managementteam van de vestiging Drachten als afdelingsdirecteur. Op dit moment is Durk als clusterregisseur Techniek, Media Kunst en Cultuur nauw betrokken bij de invoering van competentiegericht onderwijs in de verschillende vestigingen van ROC Friese Poort.

Durk Bijma ziet het als uitdaging om samen met de nieuwe opleidingsmanagers en stafdirecteuren te kunnen werken aan de totstandkoming en uitvoering van het vestigingsbeleid, binnen de bandbreedte van het centrale beleid. Hij vindt het fijn als vestigingsdirecteur dicht bij het primaire proces te staan. Het rechtstreekse contact over onderwijs en zaken die daarmee samenhangen met de betrokkenen spreekt hem aan.

Persoonlijke aandacht, relatieve kleinschaligheid, regionale gebondenheid zijn belangrijke kenmerken van ROC Friese Poort. Deze waarden passen, volgens Durk, heel goed bij de relatief kleine vestiging Emmeloord. Samen met alle medewerkers wil hij zich graag inzetten om het imago verder uit te bouwen.
Durk wil met solide beleid de basis vormen die moet leiden tot een optimaal klimaat, waarin medewerkers en leerlingen maximaal kunnen presteren en goed tot hun recht komen.