Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 11-05-2010

Twee verdachten aangehouden voor oplichting

KLUNDERT/ZEVENBERGEN: De politie hield maandag twee verdachten van oplichting aan in Klundert. De twee worden ervan verdacht via een veilingsite op internet een auto te hebben verkocht onder valse voorwendselen. De gedupeerde, een 39-jarige man uit Oisterwijk, deed aangifte van oplichting. Hij nam begin april contact op met een stel dat de auto wilde verkopen. Na een proefrit te hebben gemaakt kocht de man de auto. Na de koop kwam hij erachter dat het voertuig mankementen vertoonde en er vermoedelijk was geknoeid met de kilometerstand. Na onderzoek naar het onderhoud van de auto bleek dit inderdaad het geval te zijn. Pogingen om in contact te komen met de verkopers bleken vruchteloos. Hierna deed de man aangifte van oplichting.
De politie hield twee verdachten, een 28-jarige vrouw uit Klundert en een 35-jarige man uit Rotterdam aan in de woning van de vrouw. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor vernieling

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg maandag om 13.45 uur melding van vernielingen in de wijk Meilust-Zuid. De ex van de 39-jarige bewoonster zou de achterdeur van haar woning hebben vernield door hem open te trekken, terwijl deze nog op de knip zat en was er met goederen vandoor gegaan. Volgens de vrouw was slechts een gedeelte van de goederen van de man. De politie hield de man op het Stationsplein de 39-jarige verdachte uit Roosendaal aan voor vernieling. De man verklaarde dat hij bij de vrouw inwoonde en nu zijn eigen spullen terug wilde. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal
opgemaakt.

Politie onderzoekt overval

ROOSENDAAL: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een overval op een bedrijf in de Jan Vermeerlaan. De eigenaar van de zaak was maandag rond 22.00 uur met een medewerker in het pand, toen er drie mannen binnenkwamen. Ze bedreigden de twee met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De overvallers eisten geld en zetten hun eis kracht bij door de gedupeerden te mishandelen. De daders gingen er met een geringe buit vandoor.
De politie zocht de omgeving af met behulp van een politiehond. Hierbij werden geen verdachten aangetroffen. De politie zette het pand af en stelde een sporenonderzoek in. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en van de medewerkers is een verklaring opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-05-2010 16:33 | © Regio Midden en West Brabant |