Gemeente Alphen aan den Rijn

koop op terrein Baronie

Woningen te koop op terrein Baronie

Het college van b. en w. van Alphen aan den Rijn heeft deze week in principe ingestemd met de bouwaanvraag van de Amsterdamse woningcorporatie Ymere. De woningcorporatie gaat 74 appartementen realiseren op het terrein van De Baronie. Ymere verwacht binnen enkele maanden te kunnen starten met de verkoop van de woningen. De bouwaanvraag van Ymere staat los van de bestemmingsplanprocedure die loopt voor het hele Baronieterrein.

Het verzoek van Ymere ligt vanaf 13 mei 2010 zes weken ter inzage op het stadhuis. In die periode heeft iedereen de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen op het plan.

Het appartementengebouw van Ymere gaat De Grote Eik heten en is gelegen aan de Eikenlaan. Het gebouw bestaat in totaal uit 74 woningen: 64 appartementen met een gemiddelde grootte van 85 vierkante meter, een penthouse op de bovenste verdieping en 9 kleine appartementen van ca. 59 vierkante meter. Verder beschikken de nieuwe inwoners van het gebouw over een parkeergarage en parkeerplaatsen aan de straat.

Zowel aan de oost- als westzijde van het gebouw komt een toegang voor het woongebouw. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. De kleine appartementen zullen vooral in trek zijn bij starters op de woningmarkt. De verkoopprijzen worden vlak voor de verkoop definitief vastgesteld.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn