Gemeente Wijdemeren



Standpunt Horstermeerpolder

Burgemeester en wethouders hebben hun standpunt vastgesteld ten opzichte van de situatie in de Horstermeerpolder

Hoewel de gemeente geen directe rol heeft in het conflict, zijn de belangen van circa tweeduizend Wijdemeerse inwoners in het geding.

Plannen Provincie en Waterschap
De bewoners keren zich tegen de voorgenomen plannen van Provincie en Waterschap voor een plasdras situatie in de polder. Zij vrezen dat hierdoor schade optreedt aan hun woningen en bedrijven. Het college deelt de zorgen van de bewoners. In 2009 is al een unaniem raadsbesluit genomen waarin de gemeente de Provincie vraagt te luisteren naar de bewoners en meer te investeren in draagvlak voor de plannen.

Eerst draagvlak
Ook in het coalitieakkoord wordt er nadruk op gelegd dat er eerst draagvlak moet zijn onder de bevolking. De gemeente zal zich tot dat moment duidelijk en zichtbaar opstellen in de steun aan de inwoners van de Horstermeerpolder tegen de plasdras plannen van de Provincie.

Op radio 1 Wethouder Jaap van Waveren(r) met NOS radioverslaggever Marc Robin Visser voor de mobiele studio van Radio 1 De NOS deed op dinsdag 11 mei de hele ochtend verslag over de perikelen in de Horstermeerpolder. Wethouder Van Waveren legde er de nadruk op dat er eerst draagvlak bij de bewoners moet zijn.

Pijltje Beluister de uitzending van de NOS.

(11-05-2010)