Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gratis cursustraject Ondernemen in Charlois

B&R adviesgroep en deelgemeente Charlois bieden van mei tot juni een gratis cursustraject aan voor startende ondernemer in het Ondernemershuis Zuid. Voor de startende ondernemer is dit de ultieme kans om de administratie, promotie/marketing aspecten en verkoopvaardigheden in hun bedrijf te optimaliseren.

Voorwaarde: u woont, gaat een bedrijf starten of heeft een bedrijf in deelgemeente Charlois

Cursus 1

Boekhouden en Belastingen

Of u de administratie zelf doet of (gedeeltelijk) door een boekhouder laat verzorgen, het maakt niet uit. In beide gevallen is het van belang dat u weet hoe de administratie werkt in uw bedrijf. U moet erover mee kunnen praten. Tijdens deze cursus leert u wat een goede administratie voor uw bedrijf betekent en hoe u een eenvoudige boekhouding kunt opzetten. U krijgt veel praktische tips om uw (voorraad) administratie inzichtelijk en netjes te houden. Ook gaan wij in op de belastingen waarmee u als ondernemer te maken krijgt en wij leren u hoe u een eenvoudige balans en verlies- en winstrekening kunt lezen en analyseren.

Duur: 4 avonden op donderdag 20, 27 mei, 3 en 10 juni

Cursus 2

Marketing & Promotie

De ondernemer aan de hand van, voor hem effectieve promotiemiddelen, een promotieplan laten opstellen en deze eventueel laten uitvoeren.

Opzet van de cursusavonden:


1: De relatie tussen omzetontwikkeling en gerichte promotie.

3: Direct Mail, Reclame en de belangrijkste promotie-instrumenten.


2: Het opstellen en presenteren van de door de deelnemers ontwikkelde

promotieplannen.

Naast een cursusboek krijgen de cursisten huiswerk mee. Dit huiswerk is per cursist verschillend en afgestemd op de eigen situatie.

Duur: 3 avonden op dinsdag 25 mei, 1 en 8 juni

Cursus 3

Verkooptraining

Uw product of dienst verkopen door te luisteren naar de klant. Het lijkt zo gemakkelijk. Toch is goed luisteren en inspelen op de vraag van de klant één van de moeilijkste dingen voor een ondernemer. In deze training ligt de nadruk op het verbeteren van uw verkoopvaardigheden door het voeren van telefoon- en verkoopgesprekken. U oefent met het product dat u verkoopt in uw eigen onderneming, maar u oefent ook met andere producten of diensten. Aan het einde van de training beschikt u over een aantal vaardigheden waarmee u een goed bedrijfsresultaat kunt scoren.

Duur: 3 avonden op dinsdag 15, 22 en 29 juni

Geeft u zich snel op, want vol is vol! Een inschrijfformulier kunt u hier downloaden (in Word)