FNV KIEM

FNV KIEM en Crewbelangen vanaf 2011 samen verder

dinsdag 11 mei 2010

De nauwe samenwerking die FNV KIEM en vereniging Crewbelangen al jaren hebben, wordt vanaf 1 januari 2011 bestendigd in een fusie. Dat is besloten tijdens de laatste algemene ledenvergadering van Crewbelangen. Crewbelangen gaat als vakgroep door onder de vlag van FNV KIEM.

Zowel Crewbelangen als FNV KIEM komen al jaren op voor de rechten en belangen van crewleden in de film- en televisiewereld. Door één vuist te maken hopen beide partijen de belangen van hun leden nog beter te kunnen behartigen.

"De vakmensen die zich binnen crewbelangen hebben verenigd weten als geen ander wat er speelt in hun branche. Vanuit FNV KIEM kunnen we een onafhankelijke bestuurder de onderhandelingen laten doen met werkgevers en opdrachtgevers voor betere arbeidsvoorwaarden. Dat zorgt ervoor dat er een stevige basis voor onderhandelen aanwezig is," zegt Joke Hubert, voorzitter FNV KIEM.

Crewbelangen is van mening dat de faciliteiten en ondersteuning die FNV KIEM kan bieden, de mogelijkheden van Crewbelangen als zelfstandige vereniging vele malen overtreft.
Entertainment & Media