Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-05-2010

Politie houdt inbraakverdachte aan dankzij getuige

BREDA: De politie hield dinsdag om 01.50 uur een 38-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan voor inbraak in een school. Een getuige hoorde het alarm van de school af gaan, zag een man rondlopen bij de school en alarmeerde de politie. Bij aankomst bij de school meldde een beveiligingsbedrijf dat er daadwerkelijk was ingebroken. Er was een raam van de school vernield. Met behulp van het signalement van de inbreker, die de melder had doorgegeven, werd in de wijk gezocht. Korte tijd later meldde de getuige de man wederom te zien wegrennen, deze keer in de richting van de Jacob Catsingel. De politie kon de verdachte op aanwijzing van de melder aanhouden met behulp van een diensthond. De hond trof de verdachte in de bosjes aan en beet hem in zijn arm. De verdachte is op het politiebureau door een arts onderzocht en had schaafwonden overgehouden aan zijn aanhouding. De verdachte is ingesloten voor verhoor.
De politie zal aangifte opnemen namens de gedupeerde en stelt een verder onderzoek in. De

Man aangehouden na bedreigingen

BREDA: De politie werd maandag meerder keren gebeld in verband met een agressieve bewoner van een woning in de wijk Kievitsloop. Aan het eind van de ochtend was de politie op het adres geweest in verband met een melding van relationele problemen. Na tussenkomt van de politie en familie van het stel wat verbleef in de woning was de rust
teruggekeerd.
's Avonds kreeg de politie rond 20.15 uur melding dat de bewoonster van het pand door haar vriend werd mishandeld. In de woning werd veel geschreeuwd.
De politie trof in de woning de 21-jarige bewoonster aan. Deze was erg overstuur. Ze verklaarde dat de man haar die dag niet had mishandeling. Wel bleek de 25-jarige man twee familieleden van de vrouw te hebben bedreigd. De politie heeft aangifte van hen opgenomen. De 25-jarige man is aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.
Voor de vriendin van de man is maatschappelijke hulp geregeld.

Twee aanhoudingen voor fietsendiefstal

ZUNDERT: Personeel van een supermarkt hield maandagmiddag twee verdachten van fietsendiefstal aan in de Molenstraat. Het gaat om een 43-jarige man en een 28-jarige man zonder vaste woon- of
verblijfplaats. De supermarktmedewerkers herkenden de twee, toen zij in een auto kwam aanrijden. De mannen zouden een dag ervoor op dezelfde plaats twee fietsen hebben weggenomen. De medewerkers spraken de mannen aan en hielden vervolgens op in het kantoor van de supermarkt. Hierna alarmeerden ze de politie.
De gestolen fietsen bleken van medewerkers van de supermarkt te zijn. Een van hen had al aangifte gedaan via internet. De andere gedupeerde had een afspraak gemaakt voor het doen van aangifte. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Winkelpersoneel houdt winkeldieven aan

BREDA: Maandag kreeg de politie tegen 17.00 uur melding dat er in een winkel in de Ginnekenstraat zou worden gevochten met twee winkeldieven. Bij aankomst van de politie bleek dat winkelpersoneel twee mannen, een 22-jarige man uit Amsterdam en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hadden aangehouden. De twee gedroegen zich eerder vreemd in de winkel. Op dat moment waren er nog twee mannen bij de verdachten. Korte tijd later zag een medewerker van de winkel dat er een stapel shirts weg was. Hierop gingen twee personeelsleden van de winkel achter de mannen aan en hielden ze aan. Een van hen verzette zich hevig en er ontstond een gevecht met de winkeldief. De politie nam de twee over. Ook na de komst van de politie bleef een van de winkeldieven zich verzetten en schreeuwen. De twee zijn overgebracht naar het
politiebureau.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Van hen is een geprepareerde tas in beslag genomen. Hierin zaten de gestolen goederen en goederen die bij een andere winkel waren weggenomen. Ook van deze winkelier zal aangifte worden opgenomen.

Vrouw steelt in bijzijn van kinderen

BREDA: Personeel van een warenhuis in de Karrestraat hield maandag rond 16.30 uur een 34-jarige vrouw uit Breda aan voor winkeldiefstal. De vrouw was betrapt op het stelen van goederen ter waarde van 380,-. De vrouw, die in bijzijn van haar vier minderjarige kinderen, werd aangehouden. De kinderen konden uiteindelijk ondergebracht worden bij een familielid. De vrouw is verhoord. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. De goederen zijn geretourneerd aan het warenhuis. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde. Ook is melding gemaakt van het voorval bij Bureau Jeugdzorg.

Man aangehouden voor gooien eieren tegen kantoor Belastingdienst

BREDA: Een beveiliger hield maandag even na 13.00 uur een 45-jarige Bredanaar aan op de Gasthuisvelden voor het gooien van eieren tegen het kantoor van De Belastingdienst. De beveiliger alarmeerde de politie en deze nam de man mee naar het politiebureau. Hier verklaarde hij tijdens verhoor tegenover de agenten dat hij al langer onenigheid had met De Belastingdienst over een belastingschuld. Uit protest had hij de eieren daarom tegen het kantoor gegooid. Doel was om in gesprek te komen over de schuld. Omdat de verdachte geen boete wilde betalen voor de baldadigheid wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Tweede aanhouding voor fietsendiefstal onder bedreiging

BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 22-jarige man uit Etten-Leur aan voor betrokkenheid bij diefstal met geweld. De diefstal vond op 24 april plaats bij het van Sonsbeeckpark. Hier stond een 17-jarige jongen met een vriend van hem. Hij had zijn fiets bij zich. Er kwam een man op hem af die hem zijn fietssleutel afdreigde en hem gebood zijn fiets achter te laten. De dader was in gezelschap van twee andere mannen op het moment van de diefstal. De gedupeerde alarmeerde de politie en deed aangifte.
De politie hield die avond al een 25-jarige Bredanaar aan. Hij werd in verzekering gesteld.
De tweede verdachte werd vanochtend in zijn woning aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Snelle ontruiming bij kleine brand in schoolgebouw

BREDA: Dinsdag kregen de hulpdiensten om 09.12 uur melding dat er mogelijk brand was in een school aan de Paul Krugerlaan. In het gebouw was een brandlucht geroken en korte tijd later zag men ook rook. Er werd op dat moment geen risico genomen en door zeer alert optreden van de medewerkers van de school werd het gebouw direct ontruimd. De ontruiming verliep vlot en de leerlingen werden op een grasveld buiten het schoolterrein opgevangen.
Het schoolgebouw werd afgezet. De brandweer bluste een kleine brand, die door kortsluiting was ontstaan in het plafond van een kleedkamer. Na de bluswerkzaamheden werd de school vrijgegeven en konden de lessen worden hervat. Alleen het lokaal waar de brand was ontstaan bleef afgesloten.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

PRINSENBEEK/BREDA: De politie hield woensdag een 40-jarige man uit Breda aan voor vernieling. De man werd om 11.20 uur op de Slingerweg aangehouden, nadat hij die ochtend om 09.30 uur vernielingen zou hebben gepleegd aan een poort aan de Brielsedreef in Prinsenbeek. Ook zou de man bedreigingen hebben geuit. Aan de hand van het signalement van de meldster werd de man, die een verwarde indruk maakte, aangehouden door de politie en in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-05-2010 17:08 | © Regio Midden en West Brabant |