Keyware


Keyware biedt alternatief voor Bancontact/MisterCash

Brussel, België 11 mei 2010 Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen, identiteitstoepassingen en daaraan verwant transactiebeheer, zet de aanval in op Bancontact/MisterCash via de technologie van MasterCard/Maestro.

Met Maestro, een technologie die op iedere betaalkaart aanwezig is, biedt Keyware aan handelaars, steden, gemeenten en vrije beroepers een rechtstreeks en voordelig alternatief voor Bancontact/MisterCash (BC/MC). Er wordt dan per debettransactie een vast bedrag verrekend, een abonnement wordt overbodig. Daarmee ligt de weg open om het jarenlange monopolie van BC/MC definitief te doorbreken.

CEO Stéphane Vandervelde: Door te kiezen voor Maestro in plaats van Bancontact/MisterCash bespaart een gemiddelde handelaar (met maximaal 250 elektronische betalingen per maand) tot 60 % op zijn transactiekosten. Maestro kan je zonder abonnement en met de betaalterminals van Keyware in huis halen, omdat de technologie op elke bankkaart aanwezig is. Het is dus ook een ideale instap of eerste kennismaking met elektronisch betalen voor iedere zelfstandige. Elektronisch betalen is nog nooit zo goedkoop geweest!

De evolutie komt niet geheel onverwacht, aangezien Maestro Internationaal de grootste dienstverlener is op vlak van debettransacties. Keyware heeft intussen al meer dan 100 nieuwe contracten voor Maestro met handelaars op zak en voert momenteel onderhandelingen met meerdere openbare instanties en stadsbesturen.

Over Keyware

Keyware, gevestigd in Zaventem, is een beursgenoteerd technologiebedrijf dat oplossingen levert voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen en transactiebeheer. Sinds Keyware van start ging met het verhuren van betaalterminals ligt de focus van het bedrijf op het aanbieden van betaalterminals aan voornamelijk zelfstandige ondernemers, steden, gemeenten en politiediensten, en vrije beroepen; marktsegmenten die de laatste jaren een sterke groei in het aantal toestellen kende. Keyware heeft momenteel meer dan 10 000 actieve kanten in portefeuille, samen goed voor ongeveer 50 miljoen betaal- en getrouwheidstransacties per jaar. Het bedrijf telt 50 medewerkers.

Contact

Keyware Technologies

Dhr. Stéphane Vandervelde

President & CEO

ir@keyware.com

T: +32 478 208 028

www.keyware.com

copyright © 2006 Keyware