Gemeente De Ronde Venen


Afsluiting Mijdrechtse Dwarsweg op 11 en 12 mei

Op dinsdag 11 en woensdag 12 mei 2010 zal de Mijdrechtse Dwarsweg tussen de Ir. Enschedeweg en de Bonkestekersweg in Vinkeveen worden afgesloten tussen 6 en 18 uur. Deze afsluiting vindt plaats in verband met asfaltering van het wegdek tussen 3 en 14 mei. Deze werkzaamheden zijn nodig om de weg gereed te maken voor de bouw van nieuwbouwwoningen op de locatie Westerheul IV in Vinkeveen.

De werkzaamheden vinden uitsluitend plaats op werkdagen. Er wordt alles aan gedaan om overlast tot een minimum te beperken. Verkeer wordt omgeleid via bebording en de weg blijft toegankelijk voor calamiteiten en fietsers.

Â

De buslijnen 121, 126 en 130 van Connexxion kunnen hun normale tijden rijden doordat een pendelbus wordt ingezet op het traject in Vinkeveen op 11 en 12 mei tussen 5.30 uur âs morgens en 1 uur âs nachts. Bij de bushalte ter hoogte van het viaduct onder de N201 kan worden overgestapt naar een reguliere bus. De dienstregeling en bushaltes blijven hierdoor ongewijzigd.

Â

Westerheul IV
In het zuiden van Vinkeveen wordt op de locatie Westerheul IV woningbouw gerealiseerd. Een wijk met een dorps karakter dichtbij het centrum van Vinkeveen en direct grenzend aan landelijk gebied.

Er zijn 270 woningen gepland, variërend van voordelige starterswoningen en huurwoningen tot luxe woningen.

Â

De afgelopen maanden is de grond opgehoogd met ruim 2 meter zand en grond. Deze werkzaamheden worden eind april 2010 afgerond, waarna de grond een aantal maanden kan zetten. Wanneer een hoogte van 1,1 meter boven het oude maaiveld is bereikt, wordt gestart met de bouw van woningen.