Gemeente Wijdemeren



Mantelzorgers in beeld

Van 11 t/m 28 mei is de tentoonstelling Mantelzorgers in beeld te zien in de hal van het gemeentehuis.

In de regio Gooi en Vechtstreek bieden zon 25.000 mensen hulp aan familieleden, vrienden of buren in een relatief ernstige zorgsituatie en zijn dus mantelzorger.

Tentoonstelling
De tentoonstelling over mantelzorgers, met medewerking van mantelzorgers is bedoeld voor iedereen en is samengesteld door Versa Mantelzorgondersteuning. De tentoonstelling toont hoe het leven eruit ziet van mensen, die dagelijks voor een ziek kind, familielid of partner zorgen. De fotos laten zien dat men 24 uur per dag mantelzorger is. Tegelijkertijd wordt benadrukt dat het leven van een mantelzorger niet alleen maar kommer en kwel is. Er zijn ook heel veel ontroerende en verrijkende momenten.

Spreekuur
Versa Mantelzorgondersteuning ondersteunt mantelzorgers in hun zorg voor de ander. Woensdag 12 mei van 9.00 - 12.00 uur houdt consulent Mia Vreeswijk, spreekuur in het gemeentehuis. U kunt hier terecht met al uw vragen over mantelzorg en om met haar kennis te maken. U kunt haar ook bereiken op telefoonnummer: (035) 697 00 50 (bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur).

(03-05-2010)