Gemeente Westervoort

Telefonische interviews voor het project Onbeperkt Onderweg in Duiven en Westervoort

In mei worden 200 personen uit Duiven en Westervoort benaderd voor een telefonisch interview. Onderzoeksbureau BMC neemt de interviews af en gaat dan in op het gebruik van het openbaar vervoer en andere vervoersmogelijkheden.

De gemeenten Duiven en Westervoort zijn gestart met het project Onbeperkt Onderweg in Duiven en Westervoort. Met dit project willen de gemeenten in beeld brengen welke vervoersvoorzieningen beschikbaar zijn voor ouderen en mensen met een beperking in Duiven, Groessen, Loo en Westervoort, hoe die gebruikt worden en of zich knelpunten voordoen.

Interviews
In de maand mei worden 200 mensen uit de doelgroep telefonisch geïnterviewd over het gebruik van het openbaar vervoer en andere vervoersmogelijkheden in de gemeente Duiven en Westervoort. De personen zijn geselecteerd door middel van een steekproef. Er is wel rekening gehouden met een goede spreiding over de beide gemeenten. U kunt een van die personen zijn die telefonisch wordt benaderd. De gemeenten hopen dat u mee wilt werken aan dit onderzoek en stellen uw medewerking hieraan zeer op prijs. Het afnemen van interviews is een manier om te inventariseren of er knelpunten zijn ten aanzien van het vervoer van ouderen en mensen met een beperking en zo ja, welke. Het uiteindelijke doel is om te proberen haalbare oplossingen voor eventuele knelpunten te vinden.
De interviews worden uitgevoerd door onderzoeksbureau BMC.

Waarom dit project?
Voor een goede kwaliteit van leven is mobiliteit een belangrijke voorwaarde. Hoe kun je zelfstandig leven, als je niet langer meer je eigen boodschappen kunt doen? Hoe kan je sociale netwerken onderhouden als je zelf niet bij anderen op bezoek kunt gaan? Ouder worden gaat vaak gepaard met een vermindering van fysieke mogelijkheden. In het verlengde van het realiseren van goede voorzieningen, onder andere in woonservicezones, is het van groot belang dat de kwetsbare doelgroep ook daadwerkelijk naar de voorzieningen toe kan gaan.

Resultaten
De resultaten van de interviews zijn waarschijnlijk na de zomer bekend.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl