Vopak NV

Persbericht

Aandelensplitsing Vopak

Rotterdam, 11 mei 2010

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Vopak N.V. op 27 april 2010 is ­ onder meer - besloten tot het wijzigen van de statuten van de vennootschap. De wijziging van de statuten houdt onder meer verband met een aandelensplitsing van 1:2 voor alle soorten aandelen. Elk gewoon aandeel, elk cumulatief preferent aandeel en elk cumulatief financieringspreferent aandeel met een nominale waarde van EUR 1,- zal worden gesplitst in twee aandelen van elke soort met een nominale waarde van EUR 0,50 per aandeel. De statutenwijziging zal op maandag 17 mei 2010 nabeurs van kracht worden.

Aan Euronext Amsterdam is verzocht te bepalen dat de notering van en handel in de gewone aandelen met de nieuwe nominale waarde van EUR 0,50 op dinsdag 18 mei 2010 zal aanvangen onder de nieuwe ISIN code NL0009432491. Het Euronext symbool VPK zal ongewijzigd blijven. Aandeelhouders hoeven in het kader van de aandelensplitsing geen actie te ondernemen.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 28 miljoen kubieke meter in 31 landen. Deze liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.

Voor meer informatie