Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.55 uur

Utrecht, 11-05-2010

Aanrijding

UTRECHT Op de Rijksweg A12 vond maandagavond een eenzijdige aanrijding met een vrachtwagen plaats. De chauffeur moest naar het ziekenhuis.

Omstreeks 19.25 uur reed een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rhenoy met zijn combinatie over de Rijksweg A12 ter hoogte van de A2. Door nog onbekende oorzaak verloor de man de macht over zijn stuur en botste met zijn vrachtwagen tegen de vangrail aan. De vrachtwagen schampte ruim 100 meter de vangrail. De bestuurder kwam in zijn cabine vast te zitten. Nadat de 52-jarige man was bevrijd werd hij met hoofdletsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van de aanrijding.

Autodief aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 mei heeft de politie na een achtervolging een autodief aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist op de Fransestraat met hoge snelheid rijden. De agenten besloten achter de auto aan te rijden. De bestuurder reed vervolgens de Kranenburgerweg op en sloeg linksaf de Koningsweg in. Hier zagen agenten dat de bestuurder gas gaf en duidelijk uit handen wilde blijven van de politie. De achtervolging werd voortgezet. Op de Tamboersdijk zagen de agenten dat de auto tegen een lantaarnpaal was gebotst. De bestuurder was inmiddels uitgestapt en rende weg in de richting van het Lodewijk Napoleonplantsoen. Hier raakte de agenten de verdachte uit het zicht.

Een oplettende burger hielp de politie en zag dat de verdachte zich schuil hield achter een container. Hij belde 1-1-2 waardoor de agenten de man zagen staan. Bij het zien van de politie zette de verdachte het weer op een lopen. Uiteindelijk werd de 48-jarige dief (woonplaats onbekend) op het Galgenwaardsepad aangehouden. De auto bleek gestolen te zijn. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatrovers aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee jongens aangehouden omdat zij in de Stationshal een vrouw hadden beroofd.

Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw (gegevens onbekend) in de Stationshal was beroofd door twee personen. Via het cameratoezicht werd gezien dat de twee verdachten vermoedelijk in de Leidseveertunnel liepen. Agenten gingen ter plaatse. Bij het zien van de politie ging het tweetal op de vlucht. Eén van de verdachten klom over een hek en stak de rijbaan in de tunnel over. De tweede verdachte probeerde zich schuil te houden achter een boom net na de tunnel.

Na een korte achtervolging zagen de agenten kans beide verdachten aan te houden. Het betrof een 14-jarige jongen uit Utrecht en een 17-jarige jongen uit Houten. Tijdens de fouillering kwamen een aantal gestolen spullen van het slachtoffer uit de jaszak van één van de jongens. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Op de Marnixlaan heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van het inbreken in een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 17.15 uur een auto rijden waarvan bekend was dat de bestuurder mogelijk betrokken was bij een inbraak in een auto op de Eerste Oosterparklaan. De 20-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en werd aangehouden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de man bij de inbraak.