Persbericht

11 mei, 2010

Damco vergroot investering in uitrol forwarding-systeem Kewill

Kewill, leverancier van softwaretoepassingen voor internationale handel en logistieke dienstverlening, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de wereldwijde uitrol van zijn forwarding-systeem bij Damco. Damco is één van de grootste aanbieders van vracht- en supply chain management-diensten wereldwijd. Met het nieuwe systeem profiteren klanten van persoonlijke en betrouwbare diensten door een betere dienstverlening, groter voorraadbeheer, meer zichtbaarheid in transport en een grotere bedrijfsefficiëntie. De uitrol volgt na een succesvolle afronding van de eerste implementatiefase.

Door de betere beschikbaarheid van data binnen het bedrijf kunnen organisaties snel en betere beslissingen nemen en klanten sneller van dienst zijn. Dit heeft mede te maken met het feit dat alle informatie op één locatie beschikbaar is. In combinatie met Damco's dienstenpakket biedt de organisatie haar klanten met het Kewill-platform oplossingen die overeenkomen met hun individuele behoeften.

Na een uitgebreid testprogramma, uitgevoerd door Damco, wordt het forwarding-systeem uitgerold voor het beheer van lucht- en zeevaartvervoer, inclusief het transport tussen Azië en Europa. Met behulp van het systeem wordt bij iedere haven de vereiste documentatie gelokaliseerd.

Het systeem zal de komende twee jaar worden uitgerold voor circa 3.000 gebruikers binnen het Damco forwarding-netwerk in meer dan 100 landen en 250 vestigingen wereldwijd. Dit betekent een miljoeneninvestering van Damco in de software en professionele dienstverlening van Kewill in de komende jaren.

Damco's COO, Peter Kjaer Jensen, licht toe: "Na een uitgebreide evaluatie en het testen van verschillende pakketten van logistieke dienstverleners, hebben we uiteindelijk voor het forwarding-platform van Kewill gekozen. Het platform is het meest geschikt voor ons als wereldwijde forwarding-organisatie en bovendien had Kewill het beste inzicht in ons business model."

Het Kewill-platform biedt vele kansen voor Damco op het gebied van automatisering en standaardisering van onderdelen binnen de forwarding-operatie. Het hebben van één platform voor de gehele organisatie versterkt Damco's zichtbaarheid en vereenvoudigt wereldwijde connectiviteit voor klanten, leveranciers en overheidsdiensten. Dit en de mogelijkheid om wereldwijd documenten te delen zal naar verwachting de datakwaliteit vergroten en het kostbare handwerk verminderen.

Jacquie Boast, COO Europa van Kewill, zegt: "We zijn blij dat we de eerste fase van dit belangrijke project naar Damco's tevredenheid hebben afgerond. De volgende fase bestaat uit het wereldwijd uitrollen van het systeem. Onze ervaring op het gebied van het verzorgen van internationale grootschalige software-implementaties, maakt dat wij samen met Damco de volgende fase met vertrouwen tegemoet gaan."

(392 woorden)