Ingezonden persbericht



---





Persbericht

Rotterdam, 11 mei 2010

Rotterdamse Jongerenraad zet bijdrageregeling door!

Vanaf vandaag is de YOUR WORLD Jongerenbijdrageregeling weer open. Rotterdamse jongeren van 12 tot en met 27 jaar kunnen voor een goed plan 2000,- euro aanvragen. Deze regeling biedt jongeren op een laagdrempelige manier de mogelijkheid hun eigen plannen en ideeën te realiseren.

Jongeren die een project hebben ingediend kunnen hun plan presenteren voor een jongerenpanel van de Rotterdamse Jongerenraad (RJR). Dit panel beoordeelt welke aanvragen worden goedgekeurd en welke niet. De RJR wil jongeren naast het bieden van financiële hulp ook helpen hun projecten goed vorm te geven. Dit doen ze door workshops en coaching aan te bieden.

`We hebben gekozen voor een laagdrempelige, kleinschalige aanpak vanuit de gedachte jongeren te stimuleren om zelf actief te worden en met projectvoorstellen te komen. Van het starten van een eigen onderneming tot het organiseren van een evenement, het kan allemaal' aldus Sanne Nout, projectleider van de jongerenbijdrageregeling.

Plannen kunnen ingediend worden via de website www.rjrlovesyourworld.nl. De eerste deadline is maandag 31 mei 2010.

RJR en YOUR WORLD
De Jongerenbijdrageregeling is een van de meest succesvolle projecten van het Rotterdamse Europese jongerenjaar. Sinds 1 april heeft de RJR een aantal projecten van YOUR WORLD overgenomen. O.a de projecten Dynamic Duo's, YOUR WORLD Proof, YOUR Space, De jongerenbijdrageregeling en straks ook YourLab, Create - en Change Your World blijven allemaal bestaan.

Noot voor de redactie