AND versterkt samenwerking met Navmii

Navmii GPS Live nu ook beschikbaar voor België, Luxemburg en Zwitserland

Rotterdam, 11 Mei 2010 - AND Automotive Navigation Data heeft zijn samenwerking versterkt met Navmii. Na de succesvolle introductie van GPS Navmii Live voor Nederland, Frankrijk, Spanje en Duitsland, heeft AND heeft nu ook kaarten voor België, Luxemburg en Zwitserland geleverd. Deze zijn inmiddels beschikbaar in iTunes met Navmii GPS Live.

Minder dan een maand na de lancering van de app in iTunes is Navmii GPS Live al 40.000 keer gedownload. Hiermee bereikte de app de nummer 1 positie voor betaalde apps in Frankrijk en Nederland al enkele dagen na lancering. Daarnaast is tevens aanzienlijk marktaandeel in Spanje en Duitsland gerealiseerd. De prijsdoorbraak voor navigatie heeft er voor gezorgd dat de app één van de meest succesvolle navigatie producten is in iTunes.

AND-Chief Executive Officer Maarten Oldenhof "We hebben altijd gezegd dat navigatie voor iedereen beschikbaar moet zijn voor een vriendelijke lage prijs. We zijn blij dat dit nu voor 3 nieuwe landen mogelijk is. We verwachten navigatie voor andere landen in West-Europa binnenkort toe te voegen. Aan het eind van 2010 zal heel West-Europa beschikbaar zijn."

Peter Atalla, Chief Executive Officer van Navmii "Met de lancering van Navmii GPS Live hebben wij de prijs die men moet betalen voor een complete GPS-navigatie via de iPhone drastisch gereduceerd. Turn-by-turn navigatie was veel te hoog geprijsd. We zijn blij dat we drie nieuwe landen kunnen bieden in Europa voor de prijs die lager is dan die van een papieren kaart."

De iPhone applicatie is beschikbaar onder de het Navmii GPS Live label en biedt nu ook turn-by-turn navigatie voor België, Luxemburg en Zwitserland. Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn reeds beschikbaar sinds begin april. Gebruikers kunnen een adres zoeken op stad, straat, huis of postcode en worden onmiddellijk daarheen geleid met stemaanwijzingen. Navmii GPS Live zoekt een nieuwe route indien men een foute afslag neemt en biedt informatie over de reisafstand, de geschatte aankomsttijd, bezienswaardigheden onderweg en een ingebouwde zoekfunctie voor lokale voorzieningen. De nieuwe toepassing kan ook gebruikt worden met de iPad en de iPod.

AND richt zich op haar strategie om als derde speler - maar enige onafhankelijke partij - op lange termijn waarde te creëren voor haar aandeelhouders middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt. De daarvoor noodzakelijke investeringen kunnen volledig uit eigen middelen worden gefinancierd.

Navmii is een toonaangevende aanbieder van navigatie en location based services. Het hoofdkantoor van Navmii is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk met kantoren in Londen, Manchester, HongKong en een software ontwikkelcentrum in St Petersburg, Rusland.

Navmii met iPod werkt samen met een mobiele GPS Netwerk router. Aanvullende hardware is noodzakelijk