Persbericht

Olympia Uitzendbureau benoemt Raad van Commissarissen en directie

Verzelfstandigingsproces formeel afgerond

Den Haag, 11 mei 2010 - Het sinds maart 2010 verzelfstandigde Olympia Uitzendbureau heeft haar Raad van Commissarissen en directie benoemd. Tevens hebben De Nederlandsche Bank en de Nederlandse Mededingingsautoriteiten de verzelfstandiging formeel goedgekeurd. Met deze benoemingen en de verkregen goedkeuringen heeft Olympia Uitzendbureau het verzelfstandigingsproces volledig afgerond en is het definitief afgesplitst van de Duitse Holdingmaatschappij, Olympia Flexgroup AG. De nieuwe aandeelhouder van het zelfstandige Olympia Nederland is de Nederlandse bank NIBC.

In de Raad van Commissarissen van Olympia Uitzendbureau zijn benoemd:
- als voorzitter, Alette Ducro (1961). Zij kent de arbeidsmarkt in al haar facetten door haar ervaring bij o.a. Randstad en Deloitte/Human Capital Group waar zij partner was.
- als commissaris, Jan Meines (1951). Zijn expertise ligt op het vlak van bedrijfsfinancieringen, meest recentelijk in zijn rol als Head of Credit Risk bij ABN AMRO.
- als commissaris, Job van der Have (1953), General Counsel van NIBC.

De Raad van Commissarissen heeft Algemeen Directeur Jelle Bultsma (1966) en Financieel Directeur Wim Buizert (1966) benoemd tot het bestuur van Olympia Uitzendbureau. "Beiden hebben ruime ervaring in hun vakgebied en hebben het bedrijf de afgelopen maanden door de uitdagende periode van verzelfstandiging geloodst. Zij zijn, samen met de overige leden van het managementteam, uitstekend in staat om de strategie verder vorm te geven en de groeidoelstellingen te realiseren", stelt voorzitter van de Raad van Commissarissen Ducro.

Namens het managementteam van Olympia Uitzendbureau zegt Algemeen Directeur Jelle Bultsma: "Met NIBC als kapitaalkrachtige aandeelhouder en met de gedrevenheid van onze lokale franchiseondernemers hebben wij een ijzersterke combinatie om dagelijks het verschil te blijven maken voor onze klanten en uitzendkrachten. We behoren al tot de top van grootste Nederlandse uitzendorganisaties en willen ons marktaandeel ook de komende jaren significant blijven vergroten. Dit doen we op basis van de kracht van onze franchiseformule en door ons vestigingennetwerk verder uit te breiden. De afgelopen maanden hebben wij vestigingen in Aalsmeer, Den Haag en Barneveld geopend. Op 10 juni openen we officieel de 125e vestiging in Amstelveen en voor de tweede helft van 2010 staan er nog meer uitbreidingsplannen op de agenda".