Ingezonden persbericht

Auping opnieuw meest betrouwbare beddenmerk

Deventer, 11 mei 2010 ­ Koninklijke Auping bv is voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot het meest betrouwbare beddenmerk van Nederland. Dat blijkt uit het Readers Digest Lezersonderzoek 'Trusted Brands 2010'. In totaal hebben 32.163 respondenten uit zestien Europese landen meegewerkt aan het onderzoek, waaronder 2.106 Nederlandse respondenten.

Auping heeft met bijna 35,5% een ruime voorsprong op de nummers twee en drie, respectievelijk Beter Bed (20,3%) en Ikea (6,3%). In de beoordeling is ondermeer gelet op de kwaliteit, de prijs/kwaliteitverhouding en de mate waarin het merk weet wat de behoefte van de consument is. Auping scoorde op al deze 'vertrouwensfactoren' als beste van de beddenmerken.

Nederlandse kwaliteit
Auping is in 1888 opgericht in Deventer door Johannes Auping. Het zelfstandige Nederlandse bedrijf maakt voor de productie van bedden nog steeds gebruik van zijn vier Nederlandse fabrieken. "Consumenten hebben juist in economisch mindere tijden behoefte aan betrouwbare merken," zegt Marjan Reitsma, communicatiemanager bij Auping. "Wij zijn blij dat ze Auping herkennen als een merk dat constante, Nederlandse kwaliteit biedt tegen een goede prijs en luistert naar de wensen van de klant. Het feit dat we ook nog het Koninklijk predikaat mogen dragen, geeft de consument natuurlijk nog extra vertrouwen."

Over het onderzoek
Het onderzoek 'Trusted Brands 2010' is de tiende editie van het lezersonderzoek van Readers Digest. Het onderzoek geeft een beeld van het consumentenvertrouwen in merken, verdeeld over twintig categorieën zoals 'auto', 'bank' en 'wasmiddel'. In Nederland zijn hier achttien lokale categorieën aan toegevoegd, waaronder de categorie 'bed'.

Beeldmateriaal
Auping-logo-PMS-286

tn Koninklijk

CD227-2797

cid:image005.jpg@01CAF0F3.E56C0020

Bovenstaande afbeeldingen en aanvullend beeldmateriaal zijn te downloaden van onze beeldenbank: www.aupingdatabase.nl inlog: aupingpers
wachtwoord: auping

Over Auping
Koninklijke Auping bv is het grootste zelfstandige Nederlands beddenbedrijf. Er zijn vestigingen in diverse Europese landen. Auping begon 120 jaar geleden als smederij in Deventer. Het bedrijf specialiseerde zich al snel in spiraalbedden. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij. Zo ontwikkelde Auping zich tot de slaapspecialist en marktleider in Nederland. Auping werkt samen met wetenschappers en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van innovatieve materialen en technieken vormen de basis van het unieke Auping comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Meer informatie staat op www.auping.nl.
Noot voor redacties


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht