Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BBned activeert eerste zakelijke breedband VDSL2-verbinding in Nederland

Hoofddorp, 11 mei 2010 - BBned maakt vandaag bekend dat zijn eerste zakelijke breedbandaansluiting op basis van Ethernet VDSL2 is gerealiseerd. Als eerste provider van breedbanddiensten in Nederland biedt BBned VDSL2 aan de zakelijke markt. Deze stap voorwaarts sluit aan bij de ambitie van BBned om zakelijk Nederland te ondersteunen bij de dagelijks groeiende behoefte aan passende oplossingen voor online communicatie.

Vlnr: Robert Kramer, Gerard Goorden, Pieter Sorber en Rob Hoogma (BBned)

BBned verwacht dat in de brede zakelijke markt de behoefte aan VDSL2-aansluitingen in de nabije toekomst sterk zal toenemen door de bijzondere prijs-prestatieverhouding. Theo Drenth, Manager Product Management & Service Creation BBned Wholesale: 'Steeds vaker willen bedrijven dezelfde verbinding gebruiken voor meerdere zakelijke toepassingen, zoals ERP applicaties, remote data storage en video & Voice over IP. Een hoge symmetrische bandbreedte zonder overboeking is hiervoor een belangrijke vereiste. SDSL.bis en VDSL2 zijn hier uitermate geschikt voor.'

BBned introduceert Wholesale Ethernet VDSL2 (tot 40 Mb downstream, 10 Mb upstream) en SDSL.bis (tot 20 Mb symmetrische bandbreedte) producten in meer dan twintig steden in de belangrijkste zakelijke regio's. Deze diensten zijn geschikt voor MKB-bedrijven, zelfstandigen, non-profit organisaties en voor kantoorvestigingen in de grootzakelijke markt. Circa 78.000 bedrijven hebben nu toegang tot deze ethernetdienst. In de tweede helft van 2010 zal dit bereik aanzienlijk worden uitgebreid.

Investeringen in Ethernet netwerk infrastructuur
Eerder bevestigde de provider van breedbanddiensten te investeren in een nieuwe generatie breedbandinfrastructuur en toekomstvaste dienstverlening op basis van Ethernet technologie. De afgelopen maanden heeft BBned een nieuw toekomstvast High Speed Ethernet backbone netwerk gerealiseerd. Daarnaast biedt BBned inmiddels glasvezel in vrijwel alle steden en op ruim 200 bedrijventerreinen.

Over BBned
BBned biedt een compleet portfolio hoogwaardige breedbanddiensten aan service providers, systeem integrators en telecom bedrijven. BBned heeft een landelijk dekkend multi access netwerk gebaseerd op verschillende technieken, zoals ADSL, SDSL, VDSL en glasvezel. De operator is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp. BBned is een 100% dochter van de Telecom Italia Groep. De service providers BBeyond, InterNLnet en Alice maken deel uit van BBned. Met deze providers bedient BBned consumenten en de zakelijke markt. Zie voor meer informatie www.bbned.nl.