Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

GOLDEN TULIP BREIDT FRANCHISEPORTFOLIO VERDER UIT
NIEUW IN NEDERLAND: TULIP INN RAALTE

Amersfoort, 11 mei 2010 - Golden Tulip breidt haar hotelaanbod op vaderlandse bodem verder uit met een gloednieuwe franchiseonderneming in Overijssel. Exploitanten Richard van de Velde en Richard Roeland hebben afgelopen vrijdag 7 mei hun handtekening geplaatst onder de overeenkomst van het in september te openen Tulip Inn Raalte. Van de Velde en Roeland zijn tevens eigenaar van het nabijgelegen Golden Tulip Hotel Garderen. Tulip Inn Raalte telt 45 kamers en ligt gunstig ten opzichte van uitvalswegen en diverse natuurgebieden.

Laatste bouwfase
De bouw van het driesterren project in Overijssel bevindt zich in de laatste fase. Naar verwachting opent Tulip Inn Raalte haar deuren in de loop van september 2010. Eigenaren Richard van de Velde en Richard Roeland hebben ervaring met Golden Tulip. Voor hun hotel in Garderen tekende het duo in november 2003 de franchiseovereenkomst. Nu 7 jaar later tekenen ze bij voor een tweede hotel. Een belangrijke gebeurtenis, niet alleen voor hen ook voor Golden Tulip. "Met de aansluiting van Tulip Inn Raalte is dit reeds het derde hotel binnen één maand wat zich aansluit bij Golden Tulip. Dit is een teken van vertrouwen in de toekomst.'' aldus Haike Blaauw, Senior Vice-President Golden Tulip. Met het einde van het nieuwe bouwproject in zicht, hebben Van de Velde en Roeland besloten ook dit hotel bij Golden Tulip onder te brengen. Danielle van Kleef, General Manager van Golden Tulip Garderen, neemt ook Tulip Inn Raalte onder haar vleugels.

Grote speler
"In het hotel in Garderen werken we al jaren met veel plezier met Golden Tulip, het was daarom totaal geen moeilijke keuze om ook voor het nieuwe hotel een franchiseovereenkomst aan te gaan. Deze manier van samenwerken is voor ons ideaal: je houdt zelf de touwtjes in handen, maar hebt wel de ondersteuning van een grote speler in de internationale hotelwereld. Dat voelt goed, voor de eigenaren, maar ook voor mij. Ik vind het een prettige club om mee samen te werken en ben blij dat ik dat nu met twee hotels kan doen!" aldus Danielle van Kleef, General Manager van Tulip Inn Raalte.

Over Golden Tulip Hospitality Group
De Golden Tulip Hospitality Group is opgericht in 1962 en heeft hiermee bijna vijftig jaar ervaring als hotel franchiseonderneming. De groep omvat meer dan 230 hotels en een totaal van 27.000 kamers in meer dan 40 landen wereldwijd. De merken Tulip Inn (driesterren), Golden Tulip (viersterren) en Royal Tulip (vijfsterren) bieden een internationale standaard aan service en faciliteiten, met een persoonlijke touch.

Sinds de samenwerking met de Louvre Hotels Group, die de luxemerken Premiere Classe, Campanile, Kyriad and Kyraid Prestige voert, bestaat de totale portfolio uit 1.072 hotels met een totaal aan 83.000 kamers in alle hotelcategorieën. Zie voor meer informatie www.goldentulip.com.