Ingezonden persbericht


Persbericht:
Amsterdam, 11 mei 2010

Eén op de vijf jongeren bereid te betalen voor Spotify

Uit een onderzoek onder de lezers van muziekcommunity Jimmy Alter is naar voren gekomen dat ruim vijftig procent van de ondervraagden Spotify zal gebruiken zodra de dienst in Nederland live gaat. Eén op de vijf jongeren wil zelfs tien euro per maand betalen voor een abonnement. Dit is zeer opmerkelijk, binnen een doelgroep (15-25) die is opgegroeid met illegaal downloaden.

De andere helft geeft aan geen toegevoegde waarde in Spotify te zien en illegaal te blijven downloaden. Ook uit een ander, nog te publiceren, gebruikersonderzoek van Jimmy Alter blijkt een meerderheid van de jonge muziekliefhebbers vaak tot altijd hun muziek illegaal te downloaden. LastFM, Myspace en 3voor12 komen in dit onderzoek naar voren als de populairste online bronnen voor het 'streamen' van muziek.

Over Spotify
Spotify geeft de mogelijkheid om muziek te 'streamen' naar pc, laptop of mobiel. In de onbetaalde versie is er reclame tussen de nummers, in de betaalde versie niet.

Over Jimmy Alter (www.jimmyalter.nl) Jimmy Alter is de community voor nieuwe en alternatieve muziek. Jimmy Alter betrekt jonge muziekliefhebbers actief bij het verslaan van nieuws, concerten en festivals.

----------------------------------------------
Einde persbericht,