Ingezonden persbericht


Twaalf sociale huurwoningen met een bijzondere architectuur

Bouw starterswoningen aan 't Hoefje
in Nieuwe Niedorp officieel van start

De bouw van de starterswoningen aan 't Hoefje in Nieuwe Niedorp is officieel van start gegaan. In het project verrijzen twaalf sociale huurwoningen met een bijzondere architectuur. De woningen, die bedoeld zijn voor starters in de meest ruime zin van het woord, bieden veel privacy en zijn praktisch ingedeeld. Bouwcompagnie, die het project in opdracht van Wooncompagnie ontwikkelt, verwacht dat de bouwwerkzaamheden een klein jaar in beslag nemen.

Aan 't Hoefje 14 in Nieuwe Niedorp is enige tijd geleden een bedrijfspand gesloopt. Op de vrijgekomen locatie worden in totaal twaalf starterswoningen gerealiseerd. Het betreft elf huurwoningen en een huurappartement. Het gevelbeeld, de topgevels en de nok- en goothoogte van het oorspronkelijke bedrijfspand zijn mede bepalend geweest voor het uiteindelijke ontwerp van de woningen. Er wordt gebouwd in twee stroken.

Unieke nokconstructie met lichtstraat
Er zijn wel enkele opmerkelijke details aan het ontwerp toegevoegd. Zo krijgen de woningen een unieke nokconstructie, compleet met een lichtstraat. Deze lichtstraat benut het natuurlijke licht optimaal en zorgt - door de open trapopgang - voor een bijzondere lichtinval in de gehele woning.

Veel aandacht voor privacy
Binnen het ontwerp is veel aandacht geschonken aan privacy. De elf woningen hebben aan de achterzijde een (beperkte) tuin en de straat is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer, wat de rust en privacy ten goede komt. Elke woning beschikt verder over een parkeerplaats en er komt een ondergrondse centrale afvalcontainer.

De elf woningen beschikken over een praktische woonkamer en keuken. Op de eerste etage zijn twee vrij ruime slaapkamers gesitueerd die beide toegang verschaffen tot de badkamer. Verder hebben de huizen een bergzoldertje en een separate berging. Boven de bergingen wordt een appartement gerealiseerd, dat eveneens beschikt over twee slaapkamers en aan de achterzijde een breed balkon heeft. Aannemingsbedrijf Ooijevaar uit Alkmaar verricht de bouwwerkzaamheden, Arons en Gelauff Architecten uit Amsterdam tekent voor het ontwerp.