Persbericht

NAVTEQ ontvangt 'NA Enabling Technology of the Year Award' van Frost & Sullivan NAVTEQ True(TM) stimuleert verdere ontwikkelingen van op kaarten gebaseerde ADAS-oplossingen

Veldhoven- 11 mei 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende wereldwijde aanbieder van kaarten, verkeersinformatie en locatiegegevens waarmee navigatie, locatiegebonden services en mobiele reclame overal ter wereld mogelijk is, heeft de 'North American Enabling Technology of the Year Award' van Frost and Sullivan ontvangen voor de Map Enabled Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) Market. NAVTEQ True, de innovatieve verzameltechnologie van NAVTEQ, werd genoemd als één van de belangrijkste factoren voor het toekennen van de prijs.

De 'Enabling Technology Award' is een toonaangevende erkenning van Frost & Sullivan voor de prestaties van NAVTEQ op het gebied van digitale kaarten en de ADAS-markt. De toekenning van de prijs is gebaseerd op diverse belangrijke criteria en op al deze gebieden wist NAVTEQ zich duidelijk te onderscheiden van de grootste concurrenten:


* Creëren van nieuwe technologieën en/of producten
* Verbetering van bestaande producten

* Mogelijkheid om aan te passen aan nieuwe toepassingen
* Industrienormen; potentiële marktacceptatie
* Levering van technologie aan de markt

* Overgang en erkenning van eindgebruikers

"Autoproducenten onderscheiden zich steeds vaker op basis van verbeterde veiligheidsvoorzieningen in hun voertuigen," zegt Niranjan Manohar, onderzoeksanalist bij Frost & Sullivan. "NAVTEQ heeft zich voortdurend een pionier getoond in de ontwikkeling van nieuwe technologieën waarmee de details en bruikbaarheid van digitale kaarten worden verbeterd. Hiermee kunnen nieuwe toepassingen worden ontwikkeld die de rijervaring van bestuurders en passagiers verder verbeteren. NAVTEQ True is een voorbeeld van zo'n technologie, waarmee gegevens van hoge kwaliteit op grote schaal efficiënt worden verzameld en verwerkt."

NAVTEQ True, dat in het eerste kwartaal van dit jaar werd gelanceerd, stelt NAVTEQ in staat om een steeds groter aanbod aan geavanceerde inhoud sneller op de markt te brengen met een betere dekking en kwaliteit dan voorheen mogelijk was. NAVTEQ True omvat de beste technologieën in de vorm van vier sensorsystemen (roterende LIDAR, camera's met een hoge resolutie, panoramacamera's en positionering) waarmee geografische coördinaten worden toegewezen aan de verzamelde gegevens. Hierdoor is het mogelijk om zowel afbeeldingen als 3D-gegevenspunten op elkaar te plaatsen en zodoende een zeer gedetailleerde digitale weergave te krijgen. Door de precieze verzameling van kenmerken ter ondersteuning van functies zoals het aantal bochten, hellingen en rijstroken, worden met name verdere ontwikkelingen van op kaarten gebaseerde ADAS ondersteund.

"We zijn erg verheugd met deze erkenning van Frost & Sullivan," zegt Cliff Fox, Executive Vice President bij NAVTEQ Map Division. "NAVTEQ blijft veel belang hechten aan zijn toonaangevende positie voor het maken en gebruiken van digitale kaartgegevens. Uit prijzen zoals deze blijkt dat onze inspanningen ook worden gewaardeerd door degenen die onze branche volgen."