Gemeente Ede

dinsdag, 11 mei 2010

Preventieproject zakkenrollen in Bennekom


De politie Gelderland-Midden besteedt in de komende periode in Bennekom extra aandacht aan zakkenrollen. Dat gebeurt in samenwerking met wijkbeheerders en toezichthouders van de gemeente Ede en de Ondernemersvereniging Bennekom.

Zo gaan de wijkagent en de toezichthouders foldertjes uitdelen met tips om zakkenrollers een stap voor te zijn. Winkeliers hangen waarschuwingsposters op in de etalages.
In Bennekom zijn de laatste tijd zakkenrollers actief. De politie is daar zeer alert op, maar roept winkelend publiek op ook zelf maatregelen te nemen.

Doe altijd aangifte

Het signalement van dader of de precieze toedracht, kan tips opleveren voor de politie bij het opsporen van zakkenrollers. Of misschien vinden medeburgers (een deel van) de gestolen spullen wel terug en geven dit af bij de politie. Wie slachtoffer is van zakkenrollen kan bij de politie Gelderland-Midden via internet aangifte doen. Wie vragen heeft kan bellen met het landelijke politienummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Voorkomen

Tips om zakkenrollers een stap voor te zijn:

* Draag de sluiting van uw tas naar uw lichaam toe. De klep naar buiten maakt het erg makkelijk om bij de inhoud te komen;
* Draag niet teveel contant geld bij u;

* Berg waardevolle spullen, zoals uw portemonnee of mobiele telefoon, op in uw binnenzak of onder uw kleding;

* Zakkenrollers werken vaak samen: de ene leidt u af waarna de ander u berooft.