Ingezonden persbericht


Persbericht

27 april 2010

Rwandese studenten organiseren herdenkingsbijeenkomst genocide

MAASTRICHT ­ Op dinsdag 11 mei organiseren Rwandese studenten van de Maastricht School of Management (MSM) een herdenkingsbijeenkomst ter herinnering aan de genocide die in 1994 in hun land plaatsvond. Dit evenement zal bijgewoond worden door een afvaardiging van de Rwandese ambassade in Den Haag en door Professor Peter de Gijsel, dean director van MSM. Veel belangstelling vanuit de Rwandese gemeenschap in Maastricht wordt verwacht.

Op 7 april 2010 was het 16 jaar geleden dat de 100-daagse genocide in Rwanda begon. Jaarlijks wordt op verschillende plaatsen in de wereld vanaf 7 april een periode van 100 dagen in acht genomen waarin herdenkingen plaatsvinden uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden.

Tijdens het evenement zullen kaarsen worden ontstoken en zal er een moment van stilte zijn. De film Sometimes in April wordt vertoond en de documentaire Rwanda the renaissance geeft de aanwezigen inzicht in de ontwikkeling van Rwanda na de genocide.

Het evenement vindt plaats bij Maastricht School of Management aan het Endepolsdomein 150 in Maastricht.

Maastricht School of Management ­ sinds 1952
Maastricht School of Management is al meer dan vijftig jaar een toonaangevend internationaal instituut voor post-universitair onderwijs. Vanuit haar missie ­ hoogwaardig management onderwijs zo breed mogelijk toegankelijk maken voor studenten uit landen in ontwikkeling - biedt MSM betaalbaar, internationaal geaccrediteerd, Engelstalig management onderwijs. In de loop der jaren heeft MSM zich ontwikkeld tot een Center of Excellence voor opkomende economieën en ontwikkelingslanden.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / einde persbericht / / / / / / / / / / / / / / / / / /