Ingezonden persbericht


Bravo! Een voorstelling over de ideale mens.

In zijn nieuwste voorstelling Bravo! bevraagt theatermaker Menno Vroon de ideale mens en de (schijnbare) rust van de mens die goed probeert te doen. Hoe bereik je het ideaalbeeld van jezelf en wanneer is dat goed genoeg? De hoogste tijd om te ontsnappen we aan ons eigen oordeel.

Menno Vroon studeerde vorig jaar af aan de Mime Opleiding (AHK) en maakt maatschappij-kritisch theater. Bravo! is zijn eerste werkplaatsproductie bij hetveem theater. In januari presenteerde hij er zijn onderzoeksolo Bemoeial die hij thematisch voortzet in Ik ga iets doen waar niemand om heeft gevraagd, een nieuwe hetveem coproductie met Over het IJ, te zien op Over het IJ festival 2010.

De voorstelling Bravo! is van dinsdag 11 t/m zaterdag 15 mei om 20.30u te zien in hetveem theater aan de Van Diemenstraat 410, Amsterdam. De première vindt plaats op woensdag 12 mei, voorafgegaan door een try-out op dinsdag 11 mei.

concept, regie Menno Vroon spel Sarah Ringoet, Fabián Santarciel de la Quintana, Marc Stoffels begeleiding regie Sanne van Rijn begeleiding concept Ricarda Franzen vormgeving Juul Dekker lichtontwerp Erik Gramberg

Bravo! wordt mede mogelijk gemaakt door AFK.

Menno Vroon (1977) rondde in 2009 de mime opleiding af aan de AHK. Hiervoor studeerde hij culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam, wat hij afsloot met een afstudeeronderzoek in Managua (Nicaragua) naar hoe mannen het eigen geweld tegen hun vrouw verklaren. Tijdens de mime opleiding liep Menno stage bij MAX/Suver Nuver en bij Fabian Santarciel de la Quintana in hetveem theater. Zijn afstudeervoorstelling Hoera! kreeg een eervolle vermelding van de jury voor de Ton Lutz prijs op het ITs festival 2009 en speelde hierna nog op het Batârd festival in Brussel en op het Skena Up festival in Pristhina, Kosovo. Dit seizoen (2009-2010) speelt Menno in de nieuwe voorstelling Tussen van Schweigman& en in de eerste locatievoorstelling van Klein Land. Afgelopen oktober maakte hij van Thuis naar Thuis, een voettocht op zoek naar thuis, van zijn woonplaats Amsterdam via zijn geboorte-plaats Zwijndrecht naar Tholen, zijn 'opgroeithuis'. In januari 2010 presenteerde hij zijn onderz oekssolo Bemoeial in hetveem theater vanuit de vraag: Kan ik als theatermaker de wereld verbeteren?

flyertekst:

Er zijn drie mensen. In een aardige ruimte. Met nog meer mensen. Het zijn lelijke mensen. - Die drie - Eigenlijk zijn ze niet lelijk, maar ze zijn ook niet mooi. Hoewel je ze ook juist wel mooi kunt vinden. Niet dat dit van belang is. Het gaat niet om een oordeel. Of om wat je ziet. - Drie ideale mensen - Wat is het ideaalbeeld van jezelf en hoe bereik je dit? Wanneer ben je goed genoeg en wat is goed?

Bravo! is een voorstelling waarin op zoek gegaan wordt naar de ideale mens en de schijnbare rust.

Meer informatie over de voorstelling en hetveem theater vindt u op onze website www.hetveemtheater.nl